Autor Política
3 Març 2014 a 16:30

Nou pas cap a la ‘hisenda pròpia’

Diputació i Agència tributària de Catalunya expliquen la col·laboració en la gestió recaptatòria

Imatge cedida per CiU

Imatge cedida per CiU

Carles Rossinyol, diputat d’Hisenda, Recursos Intern i Noves Tecnologies, i la presidenta de l’Agència Tributària de Catalunya, Georgina Arderiu, van explicar durant el darrer Ple de la Diputació l’acord assolit entre ambdues institucions i que avança cap a la construcció d’una hisenda pròpia.

La Diputació de Barcelona i l’Agència van acordar col·laborar en la gestió recaptatòria dels tributs del territori. Rossinyol defineix aquest nou pas com la materialització “de l’acord que permetrà  dues administracions que fins ara havien treballat d’esquena, comparteixin informació per tal de ser més eficients i alhora estableixin les bases per anar creant estructures d’estat”.

En aquesta ocasió s’ha establert que l’Organisme de Gestió Tributària efectuï la recaptació executiva dels deutes que li traspassi l’ATC per a la seva gestió recaptatòria. S’espera que la prova pilot conclogui a finals d’aquest primer trimestre de 2014. En cas de ser positiu, la implantació de la coneguda “finestreta única”, on els ciutadans podran gestionar els serveis tributaris, estarà més a prop.

Switch to mobile version