Autor Societat
10 Març 2014 a 17:05

La plaça Dr. Robert s’omple amb l’acte central del Dia Internacional de les Dones

Montse Costa va llegir el manifest reivindicatiu

Acte central del Dia Internacional de la Dona a la plaça DR. Robert

Acte central del Dia Internacional de la Dona a la plaça DR. Robert // imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

La sabadellenca Montse Costa va llegir el manifest reivindicatiu signat per diferents entitats catalanes ahir al migdia a la Plaça Dr. Robert. L’acte també va comptar amb a Ministra de Cultura de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica), Jadiya Hamdi i la lectura de paraules de dones d’arreu del món gràcies a la participació de representants de la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell.

A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, qui va manifestar que “aquesta commemoració simbolitza la lluita història per la igualtat de gènere. Fins a la data hem aconseguit moltes fites, però encara tenim molts reptes per endavant. Perquè es facin realitat hem de treballar amb la complicitat de les institucions, els agents socials, les dones i els homes. Només així continuarem assolint objectius”.

A part de ser un acte reivindicatiu, va voler ser un acte que fes visible la situació de conflicte polític, com és el cas de les dones sahrauís. En motiu de la celebració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb el Sàhara, s’ha programat l’exposició “Dones del Poble Sahrauí”, inspirada en la resolució 1325 de les Nacions unides i que insta a adoptar mesures de suport a les iniciatives de pau de les dones i a garantir els drets d’elles així com els dels seus fills. Aquesta exposició recull les paraules de 13 dones sahrauís. Es podrà veure del 18 al 31 de març a la Biblioteca Vapor Badia.

L’acte va engrescar a totes les persones assistents a deixar missatges als pètals de l’“Enfiladissa dels Pensaments”, a fi de simbolitzar la força, la unió i el poder de les dones.

 

Switch to mobile version