Autor Política
10 Març 2014 a 18:00

ICV i EUiA clamen contra els acomiadaments a Vimusa

EUiA lamenta que el PSC es comporti com la pitjor de les patronals

Imatge cedida per EUiA Sabadell

Imatge cedida per EUiA Sabadell

Els Grups Municipals d’Iniciativa Verds i Esquerra Unida i Alternativa han refusat frontalment la intenció de l’Ajuntament de Sabadell d’acomiadar 7 treballadors de l’empresa pública VIMUSA.

EUiA considera que el govern de Joan Carles Sánchez s’està comportant com “la pitjor de les patronals ja que, dels set treballadors acomiadats, tres d’ells són persones majors de 55 anys” i que per tant, consideren que són de difícil reinserció. Joan Mena ha assegurat que “Aquestes pràctiques són intolerables per a un ajuntament que es diu d’esquerres i, per tant,la voluntat d’EUiA és aturar aquesta sagnia de drets que practica el govern municipal” al mateix temps que denuncia que el consistori “sí que tingui partida pressupostària per a contractar un dels bufets d’advocats més cars de Catalunya per portar aquests set acomiadaments i la contractació de la consultora Le Hecht Harrison per a tasques de seguiment dels treballadors acomiadats”.

Mena ha enviat a l’Alcalde de Sabadell una petició per treballar conjuntament la sol·licitud d’una reunió entre els diputats sabadellencs al Parlament de Catalunya i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, de cara a exigir el pagament dels prop de tres milions d’Euros que deu la Generalitat a Vimusa.

ICV creu que s’han de pagar els deutes a Vimusa

ICV també ha demanat aturar els acomiadaments i ha anunciat la seva intenció de dur al Parlament de Catalunya la situació de Vimusa. Segons els ecosocialistes la Generalitat deu al promotor 4 M€ i l’Ajuntament 200.000€ més, que està en vies de ser pagat.

La regidora d’ICV a l’Ajuntament ha manifestat que  “hem de continuar apostant per oferir des de l’administració habitatge públic social i alhora amb les garanties que una empresa pública com Vimusa ha ofert a la ciutat de Sabadell” al mateix temps que ha remarcat que “Volem que es paguin els deutes, guanyar temps per evitar els acomiadaments i per exigir també a Vimusa que presenti un pla de viabilitat i sostenibilitat que permeti la continuïtat de l’empresa i de la plantilla

Switch to mobile version