Autor Política
26 Març 2014 a 18:00

El TSJC accepta investigar Montserrat Capdevila per possible “malversació de fons públics”

Montserrat Capdevila al Parlament

Montserrat Capdevila al Parlament // Imatge cedida per la Federació del PSC del Vallès Sud

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acceptat investigar la diputada del PSC, Montserrat Capdevila, per possible delicte de malversació de fons públics desprès d’utilitzar  la seva targeta del Parlament per pagar viatges privats a Madrid. En l’auto, publicat a diferents mitjans de comunicació, es sosté que existeixen indicis suficients per investigar la diputada en la peça separada del Cas Mercuri que la jutgessa de Sabadell va remetre a l’alt tribunal.

Carlos Ramos serà el jutge designat per iniciar les instruccions i serà el competent per decidir si Capdevila haurà o no de declarar. La seva condició d’aforada com a diputada del Parlament de Catalunya impedeix que aquesta peça pugui ser jutjada a Sabadell, pel que serà aquest tribunal el que procedirà a seguir els passos necessaris que concloguin si Capdevila és o no culpable d’utilitzar fraudulentament recursos públics.

Les escoltes haurien demostrat que la diputada socialista va acompanyar l’ex alcalde Manuel Bustos en diversos viatges de caràcter privat a Madrid durant el 2010-2012 pagats amb la targeta del Parlament de Catalunya. Segons el TSJC, aquesta targeta només es pot utilitzar en cas d’estar exercint la condició de diputada i que sigui directament vinculant a les seves funcions parlamentàries.

A un pas de la imputació

El TSJC ha remès la informació als afectats i a Montserrat Capdevila per a que pugui designar un advocat, pas previ a que sigui citada com a imputada per delicte de malversació de fons públics.

La diputada va respondre durant el passat mes de gener que havia tornat tots els diners i es va excusar en el buit normatiu que tenen aquest tipus de targetes.

Switch to mobile version