Autor Cultura
4 Març 2014 a 17:00

El Museu d’Art de Cerdanyola inaugura l’exposició “Zona de contacte”

Planteja una visió crítica i constructiva de la societat

L'obra Sponsored food, de Martí Guixé

L’obra Sponsored food, de Martí Guixé // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

El pròxim divendres 7 de març, el Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès inaugurarà l’exposició Zona de contacte. Disseny, art i societat, una mostra comissariada per Curro Claret, recentment guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona, i amb ACVic Centre d’Arts Contemporànies a la producció.

Aquesta exposició portarà un plantejament crític i constructiu de la societat des el punt de vista del disseny. Zona de contacte recull de forma heterogènia diversos projectes des del disseny, l’art o l’arquitectura, que incideixen en aspectes relacionats amb el fet de viure en societat. Entre les obres, destaquen les de creadors reconeguts com Mariscal, Antoni Miró o el propi Curro Claret, entre d’altres autors emergents catalans i internacionals. Els projectes mostren el compromís dels seus autors envers les qüestions socials.

A l’exposició, es realitza una “zona de contacte” entre diferents disciplines creatives, i incita a assumir una implicació en la construcció de l’entorn de manera més responsable i crítica. A la mostra destaca allò humà i social per sobre d’allò formal i comercial. Les peces mostren això amb diferents contextos, ambicions i àmbits, com la salut, l’alimentació, la tercera edat, el moviment del 15-M, i moltes més. En un d’aquests àmbits, el comissari de l’exposició Curro Claret ha treballat amb l’Associació d’Afectats per l’Amiant, per mostrar el contrast entre la modernitat dels dissenys de la Uralitat i les conseqüències greus d’aquest material.

La mostra s’inaugurarà aquest divendres a les 20h, al Museu d’Art de Cerdanyola. Aquesta exposició obre una via de col·laboració amb els Centres de Creació D’Art Contemporani a Catalunya per poder portar cada any una mostra d’art.

Switch to mobile version