Autor Entitats
25 Març 2014 a 17:00

El Multireferèndum ha assolit un 41% del pressupost a falta de 7 dies per la data límit

Imatge del web de Multireferèndum

Imatge del web de Multireferèndum

El Multireferèndum ha aconseguit fins a dia d’avui  13.589€ del total de 32.709€ necessaris per a que es pugui dur a terme el projecte. Un total de 165 persones han aportat el 41% del total del pressupost que s’han de fer front abans de 7 dies.

Més de 25 col·lectius van estar presents en la roda de premsa realitzada a Can Batlló que va servir de presentació de la iniciativa i que va reunir membres del món acadèmic, sindical o conegudes com Itziar Gonzalez, Ada Colau, Raimundo Viejo, Xavier Domènech o Pep Riera, que han pogut participar en el torn obert de paraula.

La iniciativa pretén aconseguir que, mitjançant la cooperació de diferents moviments, es pugui consultar a la població sobre algunes de les qüestions que han anat sorgint en els darrers anys. Gerard Batalla, membre promotor de Multireferèndum valorava la iniciativa, que parteix d’un bloqueig constant dels governs, parlaments o institucions sobre els moviments socials:”Tots ens havíem quedat amb les ganes que aquest bloqueig polític fos traslladat a la societat. Buscar la manera que la societat pugui opinar, posicionar-se i expressar la seva voluntat popular en qüestions determinades i de forma determinant

Si s’aconsegueix el pressupost, està previst que des del proper 5 d’abril fins al 23 s’iniciï la campanya de debat i que finalitzarà el 25 de maig, dia en que es procedirà a la votació. Podrà votar totes les persones majors de 16 anys i residents a Catalunya.

Què es preguntarà?

– Cultius i aliments transgènics
– Dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILPs)
– Deute il·legítim i finançament
– Control democràtic i directe de l’energia

Complementàriament, s’hi podrà incloure una pregunta de caràcter local i de vot descentralitzat en funció dels diferents territoris que ho demanin.

Més informació

Sortida botànica al Montseny

L’Adenc ha programat per aquest dissabte 29 de març una sortida de botànica al Montseny. Està previst que els participants recorrin la fageda i l’avetosa de Passavets i descobreixin la vegetació.

L’Excursió té un cost de 5,5€ per als socis i de 9€ per als no socis

Switch to mobile version