Autor Societat
19 Març 2014 a 15:30

Comença el període de prohibició de fer foc al bosc

Durarà fins al 15 d’octubre

Imatge del web de l’Ajuntament de Matadepera

Imatge del web de l’Ajuntament de Matadepera

El passat dissabte 15 de març va entrar en vigor la prohibició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural d’encendre cap tipus de foc en terreny forestal i a menys de 500 metres d’aquests terrenys, que durarà fins al proper 15 d’octubre.

Aquesta mesura afecta el Vallès Occidental i gairebé a totes les comarques de Catalunya.  D’aquesta manera, no es pot encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta de les comarques amb més risc d’incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal.

Així mateix, tot i que el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac no està inclòs a la llista de zones afectades per la prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals a Catalunya, s’han de complir les mateixes mesures per tal de prevenir incendis forestals a la zona.

Switch to mobile version