Autor Economia
8 Març 2014 a 10:30

Cecot Formació promou un programa per a millorar la qualificació dels empleats

Destinat a empreses catalanes de fins a 50 treballadors

Alumnes d'un curs de Cecot Formació

Alumnes d’un curs de Cecot Formació // Imatge del web de Cecot

Amb l’objectiu de promoure la formació entre les micro i les petites empreses de fins a 50 treballadors, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament el programa Forma Empresa50.cat. Aquesta iniciativa està gestionada conjuntament per Cecot Formació i pel Consorci per a la formació contínua de Catalunya, i pretén ajudar a obtenir finançament per formar el personal d’aquest tipus d’empreses.

Per mitjà d’aquest nou projecte es vol optimitzar la qualificació professional de les seves plantilles, consolidar la formació contínua com a motor innovador i impulsar la seva competitivitat. El benefici per a les empreses d’aquestes característiques serà formar els seus treballadors amb els mínims costos econòmics, aconseguint en molts casos que la despesa en formació sigui de 0€. Al mateix temps, aquest programa ofereix informació i assessorament individualitzat i gratuït sobre el sistema de demanda i la gestió de la bonificació a través de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo i, si l’empresa ho necessita, accions d’assessorament en la detecció de necessitats formatives, per tal d’aconseguir una màxima rendibilitat del crèdit de que disposen les empreses de menys de 50 treballadors per a la realització d’accions de formació i la utilització dels permisos individuals de formació (PIF).

Per a poder participar en aquest programa les empreses que ho desitgin han de complir uns requisits, ja que la iniciativa Forma Empresa50.cat va adreçat a les que tenen una plantilla laboral d’entre 1 i 50 treballadors amb raó social i domicili a Catalunya i que no hagin fet ús mai o el darrer any 2013, el crèdit del que disposen per la formació de demanda. D’altra banda, cal recordar que Cecot Formació és l’entitat organitzadora i gestora del sistema de la bonificació des de l’any 2004, o sigui, que té una experiència de deu anys fent de gestors del crèdit de la bonificació del teixit empresarial català.

Switch to mobile version