Autor Política
11 Març 2014 a 19:00

Carme Garcia (ICV) deixarà l’acta de regidora abans d’aquest estiu

La portaveu d’ICV no es presentarà a les eleccions municipals

Carme Garcia, juntament amb Dolors Camats i Josep López

D’esquerra a dreta, Dolors Camats (copresidenta ICV), Carme Garcia i Josep López (copresident local) // Foto: Juan Diego Galán

L’actual regidora i portaveu d’ICV, Carme Garcia, ha comunicat que no serà la propera cap de llista dels ecosocialistes a les llistes de les eleccions municipals de 2015, en una roda de premsa a la seu d’ICV Sabadell celebrada aquesta tarda. Garcia deixarà l’acta de regidora a l’Ajuntament el proper estiu i s’incorporarà com a funcionària pública a Sabadell. La portaveu ha estat acompanyada de Dolors Camats, copresidenta nacional del partit, i Josep López, copresident local, juntament amb el regidor Carles Marlés, que continuarà fins al final del seu mandat.

Segons la mateixa Carme Garcia, hi ha dues raons que expliquen la seva renúncia. La primera és “el desig personal de facilitat a la direcció local d’ICV les converses amb altres forces d’esquerres, amb la finalitat d’arribar a aquest gran pacte, que l’assemblea local del 2012 es va instar a fer. És obvi que renovant tots els lideratges de les forces polítiques, les probabilitats d’arribar a acords serà molt més elevada. Aquesta és la meva contribució per aconseguir […] la unió dels partits partint de zero“.

El segon motiu està relacionat amb la divisió entre ICV i EUiA,  després de les eleccions de 2011: “en aquell moment vaig posar damunt la taula que per salvar el grup havíem de marxar els tres regidors afectats, jo inclosa. Malgrat això, no va haver-hi acord. Avui, més de dos anys després, jo faig el primer pas“. Garcia ha destacat la urgència de “demostrar a la ciutadania que quan diem que cal una nova forma de fer política, passem de les paraules als fets“.

La portaveu d’ICV no considera la seva decisió un pas enrere, sinó al costat. Amb aquest moviment, vol canviar la divisió dels grups polítics ES, ICV i EUiA, “un fet diferencial que no trobem a les altres ciutats del país. Si no ho canviem, els resultats del 2015 poden ser molt lamentables, i la governabilitat de la ciutat, per part de les forces progressistes, gairebé impossible“.

Sobre les raons de caire més personal que podria tenir aquesta decisió, Garcia ha manifestat que “no estic cansada de res, ni ho deixo ara per estar cremada de la política. Des dels 15 anys faig política i ho continuaré fent. Per tant, com a ciutadana, seguiré empenyent per tal d’aconseguir que el 2015 marqui una nova etapa, on l’esquerra a la nostra ciutat sigui forta i renovada“.

Josep López, per la seva banda, ha explicat que no hi ha cap decisió presa, però que, segons la llista electoral de 2011, Silvia Carrasco hauria de substituir a Carme Garcia.

Switch to mobile version