Autor Política
17 Març 2014 a 16:45

Barberà rebutja la pujada tarifària del transport públic

Unanimitat de tots els grups polítics

Imatge del web de l'Ajuntament de Barberà del Vallès

Imatge del web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics (PSC, PCPB, PP, CiU i ICV-EuiA) una moció en contra de la pujada tarifària de l’Autoritat de Transport Metropolitana.

En aquesta moció es posa de manifest que “en un moment de forta crisi econòmica, quan moltes famílies han vist reduïts els seus ingressos globals, i quan l’IPC general és del 0,3%, l’única proposta comprensible socialment era la de congelar les tarifes”. A més, “la mobilitat sostenible forma part de les solucions als problemes congestió, contaminació local, canvi climàtic i dependència energètica”. Per això, la junta proposa “revisar actual estructura de zones tarifàries reduint les sis zones actuals a dues zones pel mateix àmbit territorial”, així com “que s’estudií i aprovi la creació d’una targeta anual amb dues tarifes: una per a les tres primeres corones tarifàries actuals i una altra per a les sis zones tarifàries existents a preus assequibles i amb pagament fraccionat”.

La Junta de Portaveus demana a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb la llei de mobilitat 9/2003 i que impulsi l’aprovació d’una llei de finançament del transport públic que permeti crear nous recursos financers. Amb aquest acord es dona suport a la Declaració de Regidors i Regidores contra l’augment de les tarifes del transport públic i així es comunicarà a la Plataforma #StopPujadesTransport.

Switch to mobile version