Autor Entitats
3 Març 2014 a 18:00

Aquest any no hi haurà ‘14a Festa de la diversitat’

Carreguen durament contra l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona

Imatge del web de l'organització

Imatge del web de l’organització

Trista notícia pel món associatiu de la ciutat; la Festa de la Diversitat, que enguany s’havia començat a preparar i que tot just arrencava motors per a la seva celebració, finalment ha anunciat que aquest any no podrà ser.

En un document firmat com a 27 de febrer d’enguany, l’entitat anuncia que a causa de la pèrdua de suports i col·laboracions per part de les entitats que formen part de la festa de la concòrdia de la ciutat ha decidit renunciar a una nova edició: “Gràcies a aquests moviments socials, ens n’adonem que la realitat del país i la de la pròpia ciutat ha canviat d’ençà els orígens de la Festa de la Diversitat”.

L’Entitat ha criticat durament tant la Generalitat de Catalunya, de la qual diuen “no ens ha recolzat com calia mai” i la Diputació de Barcelona, que any rere any també ha anat reduint les seves aportacions a la Festa: “sempre retallades a la baixa, fins arribar a l’any passat, quan la Diputació, a través del Sr. Rossinyol, va creure convenient subvencionar d’altres entitats i projectes i deixar a 0€ la subvenció de la nostra festa”.

L’Ajuntament no s’escapa de les crítiques, tot i ser  “coorganitzador” de la Festa de la Diversitat. Consideren que durant els darrers anys han hagut de suportar “un constant regateig de “mercadillo” en línia amb la seva política de partit”. Els organitzadors de la Festa de la Diversitat han argumentat que durant l’any passat, que es va haver de celebrar la Festa a la Fira de Sabadell per culpa de la pluja, van haver de suportar intenses crítiques per part d’alguns partits de la ciutat tot i haver acordat pagar 2.500€ pel recinte, sent finalment 5.300€ la xifra aportada per l’Ajuntament. Els organitzadors han hagut de posar diners de la seva pròpia butxaca en diverses ocasions, donada la lentitud de pagament de les subvencions aprovades. Fins i tot, durant la darrera edició, l’entitat va haver de, un cop aprovada la subvenció de 3.500€, veure com a darrera hora la xifra es baixava a 3,200€ adduint com a causa la retallada: “No estem disposats a finançar més l’Ajuntament de Sabadell, diem prou a la seva gestió, no s’entén que una entitat sense ànim de lucre amb voluntaris que fan la feina, de forma professional i també sense ànim de lucre, hagin de demanar préstecs amb avals personals, del 2009 al 2012, per fer front als pagaments dels serveis contractats a les diferents empreses, moltes locals, amb l’únic objectiu de no deixar de ser professionals i de tirar endavant la festa.”

Doc. assemblea Extra F D 2014

Switch to mobile version