Autor Cinema, teatre i televisió
28 Febrer 2014 a 17:30

Philomena, quan els personatges funcionen

philomena

@ainamarcobal

Basada en fets reals, aquesta setmana és el torn de Philomena, nominada als Oscar amb una gran química entre personatges que transmet tendresa i superació. El poder del dinero és un thriller amb tres protagonistes coneguts amb una relació ben complexa: Ford, Oldman i Hemsworth. L’acció ve de la mà de Gun amb la lluita entre traficants d’armes i la policia de Detroit. París a toda costa tanca la llista de destacades amb una història entre dues cultures diferents i l’acceptació de les maneres de fer personals.

 

PHILOMENA

DRAMA. Dirigida per: Stephen Frears. Guió: Steve Coogan i Jeff Pope, basant-se en el llibre de Martin Sixmith, “The lost child of Philomena Lee”. Producció: Steve Coogan, Tracey Seaward i Gabrielle Tana. Repartiment: Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark, Mare Winningham, Barbara Jeffoird, Peter Hermann i Sean Mahon.

El Martin Sixsmith és periodista i escolta la història de la Philomena Lee, una dona de 70 anys a qui van robar el nadó just acabat de néixer. Els dos personatges començaran aquesta cerca entre dos continents per saber la veritat.

 

EL PODER DEL DINERO (PARANOIA)

THRILLER. Dirigida per: Robert Luketic. Guió: Barry Levy i Jason Hall basant-se en la novel·la de Joseph Finder. Producció: Alexandra Milchan. Repartiment: Harrison Ford, Gary Oldman, Liam Hemsworth, Amber Heard, Richard Dreyfuss, Josh Holloway, Julian McMahon i Lucas Till.

Els dos màxims magnats tecnològics més poderosos del món són rivals. El jove Adam Cassidy sense voler es posa entremig d’aquesta situació. Un cop en vulgui sortir, no podrà escapar de les conseqüències del poder.

 

GUN

THRILLER D’ACCIÓ. Dirigida per: Jessy Terrero. Guió: 50 Cent. Producció: 50 Cent, Randall Emmet i George Furla. Repartiment: Val Kilmer, 50 Cent, Annalynne McCord, James Remar, Hassan Johnson, Charles Malik Whitfield i Danny Trejo.

El detectiu Rogers comença una guerra al barri de Detroit al voler trobar en Rich, un criminal que domina el món de les armes. En Rogers intenta acostar-se a la xarxa d’en Rich, però entra en joc l’ex-convicte Angel i un infiltrat decisiu.

 

PARÍS A TODA COSTA (PARIS À TOUT PRIX)

COMÈDIA. Dirigida per: Reem Kherici. Guió: Reem Kherici, Morgan Spillemaecker i Philippe Lacheau basant-se en un argument de Reem Kherici. Producció: Eric Altmayer i Nocilas Altmayer. Repartiment: Reem Kherici, Cécile Cassel, Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Shirley Bousquet, Salim Kechinouche, Stéphane Rousseau i Joséphine Drai.

La Maya viu a París des de fa vint anys. Aconsegueix un contracte amb una firma famosa de moda, però quan la policia descobreix que el seu permís de residència ha caducat, l’envien altre cop al Marroc. Allà viurà el xoc de cultures i la noia farà tot el possible per tornar a París.

 

SEDUCIDOS Y ABANDONADOS (SEDUCED AND ABANDONED)

DOCUMENTAL. Dirigit per: James Toback. Repartiment: Ryan Gosling, Martin Scorsesse, Jessica Chastain i Dian Kruger.

Mostra la part oculta del cinema darrera del Festival de Cannes de 2012: la cerca de finançament, reunions i feina de la mà d’estrelles i figures del món cinematogràfic.

 

¿QUÉ NOS QUEDA? (WAS BLEIBT)

DRAMA. Dirigida per: Hans-Christian Schmid. Guió: Bernd Lange. Producció: Britta Knöller i Hans-Christian Schmid. Repartiment: Lars Eidinger, Corinna Harfouch, Sebastian Zimmler, Ernst Stotzer, Picco Von Groote, Egon Merten, Birge Shade i Eva Meckbach.

En Marko té 30 anys i viu a Berlín. Només veu els seus pares un o dos cops a l’any, i quan hi va un cap de setmana, el qual es presenta com a tranquil, tot es tergiversa quan la seva mare li diu que ha deixat el tractament mèdic per una malaltia mental.

Switch to mobile version