Autor Entitats
28 Febrer 2014 a 15:00

Diumenge es farà la tercera plantada popular en el nou tram del riu del Ripoll

L’Adenc convoca al voluntariat

fes reviure el ripoll

Imatge del web de l’Adenc

Aquest diumenge, dia 2 de març, es portarà a terme la tercera plantada popular del Ripoll en el tram del riu que va des del Molí de l’Amat fins a la Font dels Gitanos, al Vallès Occidental. En les dues plantades anteriors es va revegetar la part dreta del riu, i prop de seixanta voluntaris van plantar diferents espècies de plantes, arbusts i arbres al voltant d’unes basses, creades per afavorir la reproducció de gripaus i granotes. A més, es va fer un aguait amb salzes que permet observar les aus de la bassa i dues franges de vegetació.

Aquest cop es plantaran arbres, arbustos i plantes de ribera al llarg del marge esquerre del riu, per tal d’afavorir la proliferació d’espècies autòctones i limitar l’expansió de la canya americana i d’altres espècies al·lòctones que hi puguin haver.

El projecte Fes reviure el Ripoll! impulsat per l’associació ecologista ADENC convoca voluntaris i voluntàries de totes les edats per participar en la plantada, amb el punt de trobada a la zona del Molí de l’Amat a partir de les 10h del matí.

Per tal de participar a aquesta activitat gratuïta els interessats s’han d’inscriure trucant al telèfon de l’Adenc, 93 717 18 87, o enviant un correu electrònic a correu@adenc.at.

Una trentena d’entitats s’han adherit al projecte, que té com a objectius principals recuperar la vegetació de ribera i la fauna del riu, i per tant, millorar la seva situació ecològica, així com realitzar un exercici d’educació ambiental envers tota la ciutadania.

Es pot consultar més informació al web http://www.adenc.cat/campanya/fes-reviure-el-ripoll.

Switch to mobile version