Autor Economia
7 Febrer 2014 a 16:41

Artur Mas “si un dia m’heu de deportar, espero accepteu el meu tipus d’embalatge”

Acte inauguració Embamat

Artur Mas amb Jordi Ballart i Jordi Amat avui a l’acte. // Foto: Joan Murcia

Artur Mas ha estat present aquest matí a les noves instal·lacions de l’empresa d’embalatges Embamat de Terrassa juntament amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sainz i una àmplia representació política i institucional de Catalunya.

Jordi Amat, director d’Embamat, s’ha complagut de poder inaugurar aquesta instal·lació de 18.000 m2 en el 80è aniversari de l’empresa: “De la primera generació, on l’avi Josep va realitzar la primera compra l’any 34. La segona generació, l’Antoni Amat, es va iniciar en l’embalatge. Aquesta generació ja va fer el primer trasllat des del carrer sant Maria fins a Can Parellada de Terrassa. Com anècdota, us diré que els transports abans es feien amb caixes  de fusta. No serà fins l’any 65 no es van normalitzar les línies marítimes amb contenidors. La tercera generació, representada per en Josep, i per mi mateix, som els que vam poder iniciar el trasllat al polígon industrial l’any 92”. Ha estat amb la quarta generació que l’empresa d’embalatges ha tirat endavant aquesta nova planta, que compta amb totes les noves tecnologies del sector i que està situada al Polígon Industrial de Can Petit: “Avui doncs, ja podem dir, que hem realitzat un altre dels nostres somnis: la unificació de les naus”.El grup Embalat compta ara amb un total de 27.000m2 en naus industrials i això ha estat gràcies a tots els actors polítics i econòmics presents a l’acte: “Gràcies senyor alcalde de Terrassa, que ens ha ajudat en tot moment en aquesta implantació. Gràcies alcalde per la vostra lluita diària i desitjo que aconsegueixi fer de Terrassa una ciutat ideal. Aquella que vetlla pel desenvolupament humà tenint en compte el benestar físic i les necessitats socials”.

Jordi Ballart: “Embamat és una de les indústries que fan país”

Jordi Ballart ha defensat que tot i els canvis que ha fet l’empresa, sempre ha mantingut la seva ànima: “Embamat ha canviat però sense perdre l’essència. Ha estat capaç no només d’adaptar-se als canvis socials i econòmics sinó que ha liderat molts dels canvis en el seu sector.” El respecte als valors i la feina ben feta han estat claus per anar fent canvis i que l’empresa sigui el que ha arribat on és ara. En aquest punt l’alcalde ha reivindicat la necessitar d’acabar la B-40 i ha ofert al President Mas la seva mà per fer un front comú front el Ministeri de Foment: “Una infraestructura que necessitem urgentment com també necessitem urgentment el metro de Terrassa que ben aviat, a final d’any, estarà acabat amb les futures estacions molt a prop d’aquí, a la zona de Can Roca”. Ballart també ha reclamat que la discussió sobre infraestructures entre actors polítics s’acabi, perquè segons ell, “això va contra l’esperit empresarial. Si volem de veritat crear feina no pot ser que el país públic vagi a un ritme i el país privat a un altre. Embamat és una de les indústries que fan país i que ens indiquen clarament el camí a seguir, si de veritat volem reactivar l’economia catalana”.

Artur Mas: “Ens falten els instruments per poder d’aquest país un país que sigui potent, perquè té les condicions per ser-ho”

Artur Mas ha reclamat ser més positius sobre les nostres possibilitats i ha posat comArtur Mas pocs segons abans de pujar a l'escenari //Foto: Joan Murcia exemple a seguir  l’acte celebrat avui, on el president de l’empresa ha donat les gràcies a tothom per la feina feta: “Embamat em demostra una cosa i es que, les millors empreses, són aquelles que son capaces d’adaptar-se en els temps que canvien i a les circumstàncies històries que duen als països. Una empresa que fa 80 anys que existeix en aquest territori i en aquest país vol dir que va néixer en un moment convuls, va passar per una guerra civil, va aguantar tota una dictadura de 40 anys, va veure la democràcia com sorgia amb totes les tensions socials i econòmiques, va haver d’assumir l’entrada a un mercat unificat com és el mercat comú…”. El President ha recordat que no hi ha gaires empreses catalanes capaces d’aguantar 80 anys i, per ell, diu molt d’un projecte: “l’any passat va seguir sent un any molt dur, un any molt complicat. Analitzat des de molts punts de vista podríem dir que no va ser un bon any. Però fixeu-vos, en aquesta realitat, en un any que no va ser bo  ni de bon tros, si analitzem una mica la situació del nostre país, en el terreny sobretot econòmic: Catalunya va acabar l’any passat liderant la creació d’ocupació, per tant la generació de feina. Liderant l’exportació, liderant el turisme estranger, liderant la captació d’inversió, liderant el registre de patents i liderant la captació de fons específics europeus per projectes europeus de recerca. I tot això dins d’un any que no va ser bo”. Mas ha defensat així que en aquest moment les possibilitats de remuntar econòmicament són elevades i fins i tot ha augurat que “de tot el que és l’Europa del Sud, Catalunya avui és avui el territori més ben preparat i amb més possibilitats per fer un salt endavant important en el terreny econòmic que comporta també del progrés del benestar”.  Entres  les coses que li falten a Catalunya, Artur Mas ha explicat que creu que “en totes les disciplines que analitzarem, en totes trobareu gent que és molt bona, amb molt de talent. Ens falten els instruments per poder d’aquest país un país que sigui potent, perquè té les condicions per ser-ho. La batalla d’aquest país és bàsicament d’instruments per donar-hi força i empenta i anar “ben embalats””. En aquest sentit ha defensat que, en el cas de tenir bons instruments i gent bona, es creen exemples d’empresa com el que representa Embalat per la ciutat i per la comarca.

Durant l’acte el President Mas també ha subratllat que, veient la qualitat dels embalatges de l’empresa, “si un dia m’heu de deportar, espero que acceptareu el meu tipus d’embalatge” que ha estat rebut amb somriures  de tothom.

Switch to mobile version