Autor Cultura
15 Gener 2014 a 16:00

Setmana d’actuacions geganteres, processons i cercaviles

Castellbisbal i Matadepera organitzaran diferents actes culturals

logo colles geganteres catalunya

L’Agenda Gegantera del Vallès proposa diferents actuacions culturals durant la propera setmana. El dimecres vinent, 22 de gener, Castellbisbal ha preparat la presentació de la nova imatge dels gegants del municipi, Manel i Vicenta, que es farà a les 17.30h a la plaça de l’Església. Després de la presentació, els dos gegants passejaran fins Els Costals a ritme de flabiol.

Més tard, a les 19h, s’inaugurarà la sala d’exposicions Els Costals. L’exposició tracta sobre la vida del personatge que avui representa el poble de Castellbisbal, Manel el flabiolaire, en forma de gegant. En ella es podrà trobar diversa documentació com rebuts, fotografies o vídeos, entre d’altres, trobada a diferents municipis catalans on s’evidencia el pas del flabiolaire. A més, la Sala d’Exposicions s’omplirà gràcies a la presència de sis parelles de gegants històrics pels quals va tocar el músic entre els anys 1910 i 1948. El mateix dia s’inaugurarà una altra exposició, Gegants de IAKARE, on es mostra una passejada de gegants fets amb paper-maixé de diferents pobles.

Les dues exposicions es podran visitar durant els dies 23, 24, 25 i 26 de gener, i els dies 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22 i 23 de febrer. Els horaris seran 23 i 24 de gener, de 17 a 20h; 25 i 26 de gener, de 10 a 14h, i de 17 a 20h; dissabtes 1, 8, 15 i 22 de febrer: de 10 a 14 i de 17 a 20h; diumenges 2, 9, 16 i 23 de febrer; de 10 a 14h.

Un cop inaugurades les mostres, tindrà lloc la presentació i posada a la venda del llibre: De Gran a Gegant. Història de Josep Pidelaserra, en Manel el Flabiolaire, que finalitzarà amb un concert de flabiols tocant les cançons que el Manel interpretava.

El dissabte 25 de gener, es farà el bateig dels Gegantons de Castellbisbal per celebrar el 20è Aniversari dels Gegants de Castellbisbal, Manel i Vicenta. L’acte, que començarà a les 17h, tindrà lloc a la plaça de l’Església. A continuació, els gegants passejaran pels carrers de la vila fins a la sala d’exposicions Els Costals.

L’endemà, el dia 26, es celebrarà la XXIII Trobada de Gegants i Capgrossos amb un total de 16 colles participants. Els actes començaran a les 10h amb la plantada de gegants, a l’avinguda d’Antoni Gaudí. Més tard, a les 11.30h es farà la passejada de gegants. Per acabar, a les 13h serà el torn de l’entrada a plaça, balls de lluïments dels gegants i del lliurament de records.

Per altra banda, amb motiu de la celebració de la Festa Major d’hivern Sant Sebastià a Matadepera, s’organitzarà una Processó i Cercavila pels carrers més cèntrics de la vila, que s’iniciarà a les 12h. Darrere la imatge del sant, hi haurà l’estendard de la Germandat de Sant Sebastià, els integrants de la Germandat i les autoritats municipals. Hi participaran els Gegants i Capgrossos de Matadepera, els Gegants de les escoles Ginesta, Montcau-La Mola i Joan Torredemer, la Banda de Matadepera, els Grallers de Matadepera, i la Cobla Montgrins.

Switch to mobile version