Autor Entitats
10 Gener 2014 a 09:00

Satisfacció de la PAHC Sabadell

Foto d'arxiu. Àlex Callao

Foto d’arxiu. Àlex Callao

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell s’ha mostrat satisfeta arran l’aplicació de sancions als bancs que tenen una gran quantitat de pisos buits a la ciutat. Tot i això, consideren que l’Ajuntament ha actuat a cop de flash, ja que denuncien que ells porten mesos demanant aquesta mesura amb la negativa de l’Ajuntament: “Recordem que aquesta proposta la vam traslladar al consistori en la darrera reunió mensual que vam tenir i per tant que finalment hi hagi la possibilitat de fer-se efectiva no podem més que valorar-ho positivament com un pas més en la pressió que intentem traslladar a la banca que acapara milers de pisos buits mentre centenars de sabadellencs es veuen empesos a ocupar, amb o sense la PAHC” diu el comunicat.

La  PAHC ha volgut recordar que porten gairebé dos anys proposant a l’Ajuntament realitzar un llistat de pisos buits a la ciutat de cara a poder penalitzar a les entitats financeres. “La resposta sempre ha estat que no era possible per temes competencials” comenten. Aquest canvi de posició ha vingut donat per l’iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa de tirar endavant amb aquesta proposta i que ha precipitat que altres consistoris, com els de Rubí, Sabadell o Cerdanyola, ara s’hagin decidit a posar mesures semblants: “La decisió de l’Ajuntament de Terrassa de fer-ho ha posat de manifest el que fa temps que venim dient al consistori sabadellenc: que amb voluntat política es pot fer molt i molt més del que s’està fent. Ens preocupa que les iniciatives com aquesta només es prenguin quan hi ha l’onada mediàtica que les justifica i l’experiència prèvia que les avala i no per voluntat i iniciativa pròpia” expressen preocupats.

La Plataforma ha assegurat que, quan es coneguin els detalls tècnics, s’asseguraran que aquesta tiri endavant i no quedi en l’oblit un cop anunciada. Al mateix temps, han volgut agrair l’exemple de la PAH de Terrassa i de les que conformen la PAHC per haver fet possible que la mesura tiri endavant.

L’Ajuntament de Cerdanyola també sancionarà els pisos buits

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha anunciat en les darreres hores que se suma a les iniciatives de Terrassa, Sabadell i Rubí i que adoptarà les reformes necessàries per sancionar els bancs que tinguin pisos buits a la ciutat.

L’Executiu local està redactant una Ordenança Municipal i una Taxa de tramitació d’Expedients d’Habitatges desocupats per dotar d’un Parc d’Habitatges de Llogues Social a Cerdanyola. Amb aquestes mesures, a més de l’anunciada de sancionar els bancs que tinguin pisos buits, esperen que les grans corporacions i les entitats decideixin posar vivenda a preus socials i deixin de tenir-los desocupats. Maria Reina, regidora d’habitatge, ha destacat que “l’objectiu és afavorir la creació d’una xarxa d’habitatges en lloguer social i assequible, necessària a la nostra ciutat”.

Switch to mobile version