Autor Economia
15 Gener 2014 a 17:30

Les pujades del transport mantenen la inflació positiva (+0,2%)

Gràfic extret del web del CIS

Gràfic extret del web del CIS

Les pujades en els transports i els habitatges han estat decisius per mantenir en positiu la inflació durant el passat mes de novembre, que ha tancat amb un increment de preus del 0,2%. L’oci i la cultura, amb una caiguda del 1,2% en els darrers 12 mesos i la lleugera baixada del calçat i la vestimenta són els sectors que més han baixat els preus, mentre que la resta s’ha mantingut en posicions molt properes al 0.

La variació interanual de la inflació ha baixat novament una dècima fins situar-se al 0,3% durant el mes de desembre, la xifra més baixa dels darrers 30 anys. Els llegums i les verdures fresques han estat el producte que més ha augmentat de preu en els darrers dies, amb una pujada de gairebé el 16,3%. Entre els productes que més han baixat hi ha les fruites (-4,4%), la roba (-2,2%) i els complements (-0,9%).

Hi ha diferències importants entre Comunitats, i és que de les 17 que hi ha i les 2 ciutats autònomes (Ceute i Melilla) 14 comunitats han tingut inflacions positives. Entre les que més han pujat els preus  hi ha Cantàbria (0,6%) i Pais Basc (+0,6%) i Balears (0,5%) mentre que les que menys inflació han tingut hi trobem Mellilla (-0,4%), Canàries (-0,4%) i Ceuta (-0,1%)

Switch to mobile version