Autor Cinema, teatre i televisió
31 Gener 2014 a 17:30

Estafats i estafadors

la gran estafa americana

@ainamarcobal

Aquest cap de setmana arriben tres grans produccions. La primera, indiscutiblement, La Gran Estafa Americana amb un repartiment més que increïble i una llista de nominacions gairebé inacabable. La segona és Al encuentro de Mr. Banks pels nostàlgics de Disney que vulguin saber quin va ser el procés perquè la Mary Popppins arribés al cinema. I la tercera és Jack Ryan: Operación Sombra pels amants dels thrillers amb una bona dosi d’acció. La proposta de casa arriba de la mà de Ventura Pons amb el documental Ignasi M, qui ens explicarà com és la seva vida.

 

LA GRAN ESTAFA AMERICANA (AMERICAN HUSTLE)

THRILLER. Dirigida per: David O. Russell. Guió: David O. Russell i Eric Singer. Producció: Megan Ellison, Charles Roven, Jonathan Gordon i Richard Suckle. Repartiment: Christian Bale, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Peña, Jack Huston, Luis C.K i Alessandro Nivola.

Història basada en el famós cas de corrupció que va sacsejar als Estats Units als anys 70, en el qual hi van estar implicats polítics i mafiosos. Un estafador i la seva dona hauran de treballar amb la policia per poder-se salvar-se d’un greu problema.

 

AL ENCUENTRO DE MR. BANKS (SAVING MR. BANKS)

BIOPIC I COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: John Lee Hancock. Guió: Kelly Marcel basant-se en un argument de Sue Smith i Kelly Marcel. Producció: Ian Collie, Alison Owen i Philip Steuer. Repartiment: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Bradley Whitford, Annie Rose Buckley, Ruth Wilson, Rachel Griffiths, Kathy Baker i B.J. Novak.

Relata el procés que va seguir Walt Disney per aconseguir els drets cinematogràfics del llibre de Pamel Lyndon Travers per fer-ne el film “Mary Poppins”.

 

JACK RYAN: OPERACIÓN SOMBRA (JACK RYAN: SHADOW RECRUIT)

THRILLER D’ACCIÓ. Dirigida per: Kenneth Branagh. Guió: Adam Cozad i David Koepp basant-se en els personatges originals de Tom Clancy. Producció: Lorenzo di Binaventura, Mace Neufeld, David Barron i Mark Vahradian. Repartiment: Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley i Kenneth Branagh.

En Jack Ryan, analista financer, viu a Moscou i descobreix un acte terrorista encobert, relacionat amb l’economia, que podria fer caure el govern dels Estats Units.

 

IGNASI M.

DOCUMENTAL. Dirigit per: Ventura Pons. Guió: Ventura Pons. Repartiment: Ignasi Millet Bonaventura.

L’Ignasi va perdre la seva empresa amb la crisi. Explica la seva vida i la dels del seu voltant. Ell és gai, seropositiu i participa en un assaig clínic. El seu pare viu a una residència després d’intentar suïcidar-se. La seva ex-dona va en cadira de rodes i descobreix la seva homosexualitat. Un dels fills treballa en una empresa de FX i l’altre és fotògraf evangelista, tot i que els dos eren okupes a Londres. L’Ignasi ens explicarà com és la seva vida i la dels que acostumaven a estar al seu voltant.

 

LA VENUS DE LAS PIELES (LA VÉNUS À LA FOURRURE)

DRAMA. Dirigida per: Roman Polanski. Guió: Roman Polanski i David Ives basant-se en l’obra de David Ives. Producció: Robert Benmussa i Alain Sarde. Repartiment: Emmanuelle Seigner i Mathieu Amalric.

En Thomas fa audicions per una obra de teatre, però cap dels candidats el convencen. Llavors, apareix la Vanda, una noia vulgar i sense respecte, a qui li dóna una oportunitat. Aquesta audició més, passarà a ser una de les millors interpretacions que hagi vist mai en Thomas.

 

20 AÑOS NO IMPORTAN (20 ANS D’ÉCART)

COMÈDIA ROMÀNTICA. Dirigida per: David Moreau. Guió: Amro Hamzawi i David Moreau. Producció: Christophe Lambert i Abel Nahmias. Repartiment: Virgine Efira, Pierre Niney, Gilles Cohen, Amélie Glenn, Charles Berling, Michael Abiteboul i Camille Japy.

L’Alice té 28 anys, és ambiciosa i professionalment impecable. Creu ser la millor candidata per ser la redactora en cap de la revista Rebelle, fins que apareix en Balthazar, un jove de 20 anys que serà la clau perquè ella aconsegueixi l’ascens. L’Alice haurà de fingir una relació ben diferent a com ella i els seus companys de feina haurien pensat.

Switch to mobile version