Autor Economia
16 Gener 2014 a 18:00

Es reduiran els pressuposts dels responsables TIC catalans el 2014

Així ho mostra el darrer estudi de Setesca

setesca (1)

La consultora Setesca, dedicada a la millora de valor dels departaments TIC, ha fet un estudi sobre l’evolució de les TIC a Catalunya on es mostren davallades als pressuposts dels departaments d’aquest sector a les empreses catalanes en el 2014, tot i que aquestes seran menors que les de l’any passat. El darrer estudi realitzat per la consultora indica que en aquest any es preveu una reducció del pressupost TIC de l’1,1%, mentre que el 2013 va ser del 3,4%.

Un altre punt que assenyala l’anàlisi és que un 31,6% dels CIOs han augmentat els seus costos de subcontractació durant el 2013. Aquelles empreses en les quals les TIC no són identificades com a valor competitiu tendeixen a externalitzar els departaments TIC a grans companyies de serveis. En aquest tipus de companyies s’observa un creixement del 5% del negoci en les empreses subcontractades. Per altra banda, els CIOs amb un major valor estratègic dins la empresa incideixen més en la contractació d’empreses locals, especialitzades, i de tamany i cost menors.

Finalment, l’estudi estableix que a Catalunya existeixen bones empreses de serveis, segons el 97% dels responsables de departament. Prenent com a referència les dades exposades en el balanç de Setesca, el sector TIC a Catalunya mostra senyals de millora, i es percep una nova tendència a apostar per les empreses locals en aquelles en les quals les TIC estan més valorades i es consideren com a una bona estratègia.

Switch to mobile version