Autor Cultura
15 Gener 2014 a 18:00

Els Saballuts assistiran a la 8ena Nit de Castells

La cerimònia l’organitza la Revista Castells

Imatge cedida per Castellers de Sabadell

Imatge cedida per Castellers de Sabadell

Els Castellers de Sabadell assistiran a la 8ena Nit de Castells que la Revista Castells organitza el pròxim 1 de febrer a Valls. L’acte, que es farà al Teatre Principal de Valls, reunirà als representants de tot el món casteller i servirà per reconèixer la feina de les colles en diversos àmbits.

El canvi de data en l’edició d’enguany, que ha passat al primer de febrer, s’ha fet amb l’objectiu d’incorporar-la a les celebracions de la Mare de Déu de la Candela a Valls, festa en què històricament se situa l’origen dels castells. A més també s’ha variat el jurat, el format de la gala i el nombre de premis.

En aquest sentit, a part del reconeixement habitual a la trajectòria, a la iniciativa social i a l’ambaixador casteller, s’atorgaran cinc guardons més: Premi l’Aleta que distingirà la millor acció en relació amb la canalla d’una colla en els terrenys tècnic, social, relacional, educatiu, psicològic o prevenció; el Premi Colla de la temporada que distingirà una colla que no és de gamma extra que ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada; el Premi Moment casteller que premiarà un castell realitzat la temporada anterior que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial; el Premi La Plaça que reconeixerà una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior; i els Premis fotogràfics que premiaran, les quatre millors fotos de la temporada presentades al concurs obert organitzat per la Revista a través de la seva pàgina de Facebook. En aquesta categoria cal destacar la participació de la Sílvia Molina, Lara Pérez i Marta Vila dels Castellers de Sabadell que opten al premi.

Switch to mobile version