Autor Societat
31 Gener 2014 a 18:00

El Consell Comarcal presenta els resultats de l’estudi sobre transport adaptat

Tots els municipis del Vallès Occidental hi ha participat

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va presentar ahir als ajuntament del Vallès Occidental els resultats de l’estudi fet sobre quin és l’estat del transport adaptat a la comarca. La conclusió final, després de la participació de tots els municipis, és que cal impulsar accions de millora i optimització conjunta a través de la prestació comarcal o la creació de sinergies intermunicipals.

L’estudi previ ha englobat diferents variables, com ara el perfil dels usuaris, els centre on es desplacen, els proveïdors del servei, la gestió que en fan els serveis socials, els costos i la durada de les rutes.

En la presentació d’ahir hi van participar els representants tècnics de l’Institut Català d’assistència i serveis socials (ICASS) del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Van explicar el nou model de transport adaptat i/o assistit posant l’èmfasi en el transport a serveis socials especialitzats d’atenció diürna a persones amb discapacitat i persones grans dependents que no poden fer servir el transport ordinari.

Anna Maria Martínez, presidenta de la Comissió informativa de Benestar Social i Infància del Consell Comarcal va assenyalar que “també és necessari dotar-nos d’un  marc regulador comú, que ha de respondre a un mosaic d’iniciatives dispars i desarticulades entre sí, que resulten costoses i complexes de gestionar. Així mateix,  a partir d’una gestió més eficient i sostenible econòmicament podrem donar millor  resposta a  l’augment potencial de la població envellida i amb dependències que necessiten d’un servei de transport adaptat”.

Switch to mobile version