Autor Economia
13 Gener 2014 a 10:00

Barberà del Vallès no s’inclou al Fons de Cooperació Local

L’Ajuntament ha interposat un requeriment d’anul·lació

Imatge del web de l'Ajuntament de Barberà del Vallès

Imatge del web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

Barberà del Vallès és un dels 107 municipis que han quedat fora del Fons de Cooperació Local per no participar en els ingressos de la Generalitat. Des de l’Ajuntament han avançat que reclamaran els diners que els pertocaria i, en cas que fos necessari, ho faria davant dels tribunals.

Aquesta distribució de 37’5 milions d’euros que ha fet la Generalitat ha deixat fora les ciutats més poblades de Catalunya com són Barcelona, Sabadell, Terrassa, Tarragona, Lleida, Girona, Sant Cugat o Manresa. És per això que l’Ajuntament reclamarà 300.000 euros.

Des del consistori no s’entén aquesta decisió presa, així que l’alcaldessa, Ana del Frago, s’ha preguntat si aquesta decisió “significa que els habitants de Barberà del Vallès tenim menys dret a rebre els fons locals que altres ciutadans d’altres poblacions i ciutats?”.

Molts municipis tenien previstos aquests ingressos d’acord amb un sistema d’atorgament com el del 2012. Pel 2013 s’han repartit els diners segons l’increment que ha representat per a la majoria de consistoris, la participació en els ingressos de l’Estat durant l’exercici del 2013 i en relació amb la del 2012.

L’Ajuntament de Barberà ha interposat un requeriment d’anul·lació i del Frago ha anunciat que “si no es pren en consideració, presentarà un recurs contenció administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia”. També ha lamentat que la decisió s’hagi pres sense consultar-ho: “fa molt temps que els Ajuntaments reclamem una reforma del nostre finançament i decisions com aquesta darrera no fan més que sumar nous greuges al municipalisme. La Generalitat ha estat deslleial amb els consistoris”.

L’import que es va assignar a Barberà el 2012 va ser de 290.378’44 euros i enguany no se’n preveu res. Segons ha denunciat la Federació de Municipis de Catalunya, els Fons aquest 2013 no ha arribat als 38 milions d’euros, quan al 2012 la quantitat va ser de 92 milions.

Switch to mobile version