Autor Societat
10 Desembre 2013 a 11:45

Sabadell commemora el Dia Internacional del Voluntariat

L’ajuntament reconeix la tasca dels voluntaris

DIV_0

L’ajuntament de Sabadell celebrarà el proper dijous, 12 de desembre a les 7 de la tarda, un acte per tal de commemorar el Dia Internacional del Voluntariat i donar el reconeixement a totes les persones voluntàries a LaSala Miguel Hernández.

 L’acte estarà presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez i comptarà amb l’assistència de la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco. L’objectiu d’aquesta trobada, és retre especial reconeixement a totes aquelles persones que dediquen part del seu temps de forma desinteressada al desenvolupament de projectes que duen a terme les entitats de la ciutat així com donar a conèixer el treball que desenvolupa aquest voluntariat ja sigui des de l’àmbit dels serveis a les persones, de la conservació del medi ambient o de la cooperació internacional entre d’altres.

 Es preveu que durant el transcurs de l’acte es faci el reconeixement a un total de 70 voluntaris i voluntàries, designats per 26 entitats de Sabadell i que destaquen pel treball voluntari dut a terme al llarg d’aquest any 2013.

Aquestes 26 entitats que reconeixen els seus voluntaris són:

– ACTUA VALLÈS

– AGRUPACIÓ DE VEÏNS DE CA N’ORIAC

– ANDI DOWN SABADELL

– ASSOCIACIÓ DE PERSONES SORDES DE SABADELL

– ASSOCIACIÓ ÊTHOS

– ASSOCIACIÓ JUVENIL ESQUITX

–  BM PAU CASALS

– CARITAS

– CIPO

– CLUB SOCIAL LA XAMBA – SALUT MENTAL SABADELL

– CNL

– COORDINADORA DE GENT GRAN

– CREU ROJA SABADELL

– ESPAI SOCIAL SABADELL. FUNDACIÓ CATALUNYA – LA PEDRERA

– FUNDACIÓ AVAN AMICS DE LA NEUROLOGIA

– FUNDACIÓ PRIVADA ATENDIS

– FUNDACIÓ SID MOSKITIA

– GRANDALLA

– INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA M. CRUSAFONT – ICP

– LLIGA PROTECTORA D’ANIMALS I PLANTES DE SABADELL

– ONCOLLIGA

– PARRÒQUIA DE SANT PERE APÒSTOL DELS MERINALS

– RESIDÈNCIA MUTUAM LA CREUETA

– SCAI

– TAULÍ

– VOLS – Voluntariat Solidari

Al final de l’acte actuarà el Cor de Gospel “La Carena”, de la Unió Excursionista de Sabadell, una entitat que desenvolupa diverses activitats amb voluntariat, destinant gran part del seu temps a projectes d’àmbit esportiu, de lleure i culturals.

Quatre anys de Sabadell Suma

 Sabadell Suma és un programa que coordina i gestiona els programes i serveis adreçats al voluntariat. Orienta, assessora i informa a la ciutadania i a les entitats. A més, dóna reconeixement públic a les persones voluntàries.

 Un dels seus objectius primordials és fer de pont entre ciutadania i entitats, afavorint així la incorporació del voluntari en aquell camp on millor desenvolupi la seva col·laboració.

 Per aconseguir-ho, treballa des de diferents línies: La de promoció, reconeixement i difusió de la tasca del voluntariat, vehicula persones que volen fer voluntariat a les associacions, assessora a entitats que volen desenvolupar el seu projecte de voluntariat, forma a persones que volen iniciar o  estan iniciant la seva tasca de voluntariat en alguna entitat i, per últim, dins del marc de Ciutat i Escola, realitza xerrades per fomentar el voluntariat entre els joves de la ciutat amb diferents programes i projectes.

Switch to mobile version