Autor Ensenyament
10 Desembre 2013 a 10:45

Sabadell aposta pel foment de la cultura emprenedora

El 12 de desembre es presentarà el Programa d’Orientació i Emprenedoria

Imatge del web de Vapor Llonch

Imatge del web de Vapor Llonch

L’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de la regidoria d’Educació i el Vapor Llonch, fomentarà la cultura emprenedora i els beneficis de la vida professional de l’alumnat a partir de diverses activitats. L’Ajuntament posarà a disposició dels centres d’ensenyament recursos i experts per reforçar els valors de l’emprenedoria com la creativitat o la innovació. Per saber més sobre aquest nou Projecte d’Orientació i Emprenedoria, es farà un acte amb la intervenció de Ramon Burgués, tinent d’alcalde a les 17:30h el dia 12 de desembre al Centre de Formació Cal Molins.

El programa consisteix en recollir tots els serveis vigents dels darrers anys per reforçar l’emprenedoria dels joves i les línies d’actuació que els experts poden sol·licitar com a suport pedagògic. Es realitzaran tallers de creativitat o programes per saber com iniciar un negoci, entre d’altres. El professorat rebrà el formulari per inscriure’s a les activitats que més els interessin.

A les 18:30h començarà la taula rodona sobre Foment de la cultura emprenedora als centres educatius on podran assistir professors, alumnat, mares i pares i també persones emprenedores. La intervenció en aquesta xerrada anirà a càrrec del director de Tauyou i professor a ESDi, Diego Bartolomé; del responsable de Start-up&Innovation SHERPA, assessorament d’emprenedors,  innovació en empreses i formació empresarial, Jordi Puigdellívol; i del copresident de la Fundació Escola Emprenedors, Òscar Sánchez. Tots ells explicaran les seves experiències com a empresaris i animaran als joves a que siguin emprenedors.

Per poder assistir a la taula rodona s’ha d’enviar un missatge electrònic a l’adreça sbdempresa@ajsabadell.cat.

Durant els últims cinc anys, uns 2.000 alumnes d’ESO, cicles formatius i Batxillerat han participat en alguna activitat de sensibilització impartida pel Vapor Llonch. En la tasca d’Orientació, l’any passat van participar-hi uns 1500 alumnes a dues jornades organitzades per la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, que oferien informació sobre cicles formatius de grau mitjà, superior i estudis universitaris.

Switch to mobile version