Autor La recepta
10 Desembre 2013 a 15:30

Mandonguilles amb sípia i picada

mandonguilles

Ingredients (4/5 persones):
400 grs de barrejat entre porc i vedella

400 grs de sípia

2 cebes mitjanes

4 tomàquets

150 grs de pesols cuits

Sal

pebre

Oli

Per a les mandonguilles:
1 ou
1 gra d’all
Julivert
Pa ratllat

Per a la picada:
1 presa de xocolata negra

1 gra d’all
Julivert
12 ametlles

 

Primer fes les mandonguilles juntament amb la carn, l’ou, el julivert, el tall la sal el pebre i el pa ratllat. Aneu treballant aquesta massa i aprofiteu per donar la forma a les mandonguilles. Un cop les tingueu, passeu-les per la farina i les fregiu en una paella amb oli d’oliva.

Un cop les tenim fregides, reserveu-les en un plat amb força paper absorbent, per a que deixi anar l’excés d’oli. En una cassola poseu l’oli desprès de colar-lo i treure les restes de farina i feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet ratllat.

Un cop el sofregit està fet, afegim la sípia ratllada a trossos i li donem algunes voltes durant un parell de minuts. Un cop veiem que la ía cou, aprofitem per fer la picada amb l’all, les ametlles, el julivert i la presa de xocolata. Val a dir que, si no us agrada la xocolata, podeu eliminar aquest component.

Mentre la sípia cou, afegim aigua, la suficient per cobrir tots els trossos i la deixem coure en un foc moderat, fins que estigui gairebé tova.  Afegim ara el julivert, la sala, les ameles i si hem decidit posar-hi la presa de xocolata negra. Afegim també les mandonguilles i els pèsols a la cassola. Si fes falta ara és el moment d’afegir més aigua a la cassola. Deixem coure uns 7-8 minuts i ja estarà gest.

Bon profit!

Switch to mobile version