Autor Societat
10 Desembre 2013 a 16:30

La contaminació segueix a nivells molt elevats

Imatge del 112

Imatge del 112

Protecció Civil de la Generalitat ha mantingut en situació d’alerta per contaminació atmosfèrica a l’àrea de Barcelona i rodalies per l’elevat nombre d’elements contaminants acumulats a la ciutat.

Des del passat dilluns, desprès d’un cap de setmana llarg que va  reduir dràsticament la utilització de vehicles i amb les fàbriques parades, Protecció Civil va decidir tornar a activar l’alerta per la tornada a la normalitat laboral i, per tant, per l’augment de gasos i emissions contaminants. La situació atmosfèrica, amb un potent anticicló que no marxa i que no deixa renovar les capes d’aire, no millora i, per tant, la contaminació es torna a acumular ràpidament a les capes baixes de la ciutat de Barcelona i la seva rodalia.

En aquest sentit s’ha recordat que s’han de seguir els consells, entre els que hi ha la no realització d’activitats física, el no consum de tabac, no passar molta estona en espais a l’aire lliure i, sobretot, no utilitzar el cotxe.

La major part de la contaminació atmosfèrica té orígen en l’activitat humana (emissions de nitrogen). El Departament de Territori i Sostenibilitat, conscient dels perjudicis en la salut pública que ocasionen els període com l’actual, està estudiant la possibilitat d’implantar diverses mesures, com pujades en el preu de la zona blava en dies altament contaminants, o abaixar les tarifes del transport públic de cara a alleugerir la llosa que suposa per al mediambient els cotxes i el transport privat.

Tot sembla a indicar que no serà fins dijous quan la situació millori i permeti aixecar aquesta alerta.

Switch to mobile version