Autor Política
10 Desembre 2013 a 15:00

ICV-EUiA adverteixen al PP que per aplicar l’informe CORA han de fer un referèndum

Imatge de wikipedia

Imatge de wikipedia

El diputat d’ICV-EUiA ha advertit al PP que per aplicar l’Informe CORA, que pretén recentralitzar i eliminar la gestió i tramitació de les ajudes i beques generals, no es pot aplicar a Catalunya sense un referèndum: “No es podria aplicar a Catalunya sense una reforma de l’Estatut i, per tant, sense un referèndum “.

El diputat ha lamentat que “en nom de l’eficiència i l’estalvi” es vulguin eliminar competències de la Generalitat de Catalunya. Bosch també ha advertit sobre les conseqüències de l’aplicació de l’informe i ha instat a la Generalitat a elaborar un document per saber quins serien els efectes de la seva aplicació. Moltes de les institucions que l’informe CORA planteja eliminar (entre els que hi ha el Servei Meteorològic de Catalunya), es van crear sota la vigència de l’Estatut de Catalunya i que, per tant, tota modificació d’aquestes hauria de seguir el mateix camí que l’Estatut.

Per Bosch, l’Informe Cora reflexa la política del PP i ha instat a la Generalitat a “plantar cara reforçant les institucions de l’autogovern i no privatitzant-les”.

Switch to mobile version