Autor Cinema, teatre i televisió
19 Desembre 2013 a 11:00

El dia 21 de desembre se celebra “El Dia Més Curt”

Es projectaran 200 curtmetratges arreu de Catalunya

cartell dia més curt any

Aquest dissabte, 21 de desembre, se celebrarà El Dia Més Curt o festa del curtmetratge, un esdeveniment d’àmbit internacional que es farà en deu països europeus i a Catalunya es faran més de 200 projeccions gratuïtes a 26 espais arreu del territori.

Aquesta és una iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català, la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya, el Col·legi Professional de l’Audiovisual i la distribuïdora Marvin&Wayne.

L’objectiu de les projeccions és difondre i reivindicar el paper del curtmetratge en el sector de la indústria audiovisual i apropar-lo a tots els públics. S’han programat títols de renom amb un palmarès internacional important.

Les diferents sales que projectaran els treballs són: el Claustre de l’Arts Santa Mònica, l’Auditori del CCCB, la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya, la Sala Mompou de SGAE Catalunya, l’Espai Cinema de la Casa Elizalde, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Bar Sunset de Badalona, el Club de Cinema de Castellar del Vallès i Can Monroig de Mallorca.

En total, es podran veure 64 curts al CCCB des de les 12h fins les 14h i de les 16h a les 00h, juntament amb una selecció de la programació del Mecal i El meu primer festival, adreçat als més petits. A l’SGAE Catalunya es projectaran 42 curts des de les 12h fins les 20h en els quals s’hi podran veure els candidats als VI Premis Gaudí, els guanyadors de SGAE Nova Autoria i els de l’última edició de Fotogramas en corto, entre d’altres.

L’Arts Santa Mònica acollirà 29 produccions des de les 12h fins les 21h amb els curts de ShortCat, de la distribuïdora Marvin&Wayne o els del DocsBarcelona, entre altres propostes. Per últim, a la Filmoteca de Catalunya les projeccions es faran des les 19h a les 23.30h amb els treballs dels estudiants de l’ESCAC i l’escola Bande à Part, així com els 10 curts candidats als pròxims Premis Gaudí.

A les 13:30h del mateix dia s’han convocat tots els participants, curtmetratgistes, festivals, institucions, patrocinadors, col·laboradors, representants de les seus, jurats de festivals i mitjans de comunicació a l’Arts Santa Mònica per fer la lectura del manifest El curt existeix. Agustí Argelich, director de FILMETS Badalona Film Festival, ha afirmat que “el curtmetratge és l’essència i l’origen del cinema. I també és cinema en majúscules, amb aquestes obres mestres de petit  format que es podran veure el proper dia 21”.

Switch to mobile version