Autor Entitats
10 Desembre 2013 a 14:00

Concepció “No sé si us desitjo arribar als 92 anys, ja que sola no val la pena”

Imatge del web dels Amics de la Gent Gran

Imatge del web dels Amics de la Gent Gran

Els Amics de la Gent Gran han llençat una campanya per captar recursos econòmics i poder lluitar amb més força contra la soledat de les persones grans en aquesta època de l’any.  L’entitat recorda que, durant les festes de Nadal, el “record de les persones estimades que ja no hi són, els moments d’alegria viscuts al voltant de les grans taules en família i de la màgia de les grans vetllades com la de Nadal, Cap d’Any o la nit de reis, passen a ser només això, records buits de realitat, i malauradament les persones estimades gent gran es veuen esvaïdes per un gran sentiment de solitud i nostàlgia”.

L’entitat vol sensibilitzar i mobilitzar la societat per aturar aquesta situació. Col·laborant econòmicament amb l’entitat s’ajuda a promoure un seguit d’activitats i actuacions adreçades a aquestes persones. Mitjançant un web i les xarxes socials, Amics de la Gent Gran explica el testimoni de la Núria, de 92 anys: “He treballat tota la vida de comercial i he donat moltes voltes pel món. El meu últim viatge va ser als meus 85 anys al Paraguai. Des de llavors a penes surto de casa. Mai vaig imaginar que el pitjor de fer-se gran fos la soledat. No sé si us desitjo arribar als 92 anys, ja que sola no val la pena. La veritat és que la solitud és molt mala companyia . En aquesta edat no serveixes per a res, però si tens algú, sí”.

Sota el lema Un Nadal en companyia dóna vida, els Amics de la Gent Gran mobilitza els seus voluntaris i voluntàries perquè augmentin la freqüència de les visites a les persones grans de l’entitat durant les dates nadalenques. També promou que s’aculli a una persona gran en algun dels àpats de Nadal, ja que moltes persones grans no gaudeixen d’un dinar en família. En el marc d’aquestes dates, l’entitat realitzarà un gran dinar de dinar el proper dissabte 21 de desembre a Barcelona, Badalona, Vilanova i la Geltrú i Cambrils.

Switch to mobile version