Autor Motor
12 Novembre 2013 a 08:34

L’International GT Open ha tancat la temporada esportiva 2013 del Circuit

20000 espectadors van passar pel Circuit

Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

 

El passat cap de setmana el Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) va congregar a gairebé 20.000 espectadors per veure el tancament de la temporada de competició 2013 amb les quatre últimes carreres de l’International GT Open.

Diumenge hi van haver quatre nous campions: Giorgio Pantano, a la categroia GTS del campionat GT Open; Isaac Tutumlu i Dimitris Deverikos, al Campionat d’Espanya /  Iber GT; i Ed Jones, a la F3, encara que el seu títol està pendent de resolució.

La segona màniga del GT Open va començar amb una accidentada arrencada de Peter Kox (Team rhino’s Leipert Motorsport) quan va impactar violentament el seu Lamborghini Gallardo contra el mur. A causa d’aquest accident sis cotxes es van veure afectats dels quals, quatre no van poder continuar la competició. El Porsche 997 GT3 RSR de Carlos Vieira i Miguel Àngel de Castre (Drivex School) va ser un dels que es van haver de retirar en un cap de setmana per oblidar.

La victòria scratx va ser pels holandesos Francesco Pastorelli Jr. i Jacky Camp (V8 Racing / Chevrolet Corvette) que tot i que van començar en el lloc 29 de la graella de sortida van poder aprofitar bé les aturades a boxes i la distribució de handicaps per pujar al primer lloc.

Semblava que el duo hispano-rus, format per Pol Rossell i Roman Mavlanov (SMP Racing ― Russian Bears / Ferrari 458 Italia) s’emportaria el triomf, però finalment va finalitzar en segona posició scratx, a 2,5 segons dels holandesos. En canvi, el duo es va acabar imposant entre els vehicles de la categoria GTS, on Alvaro Parente i Giorgio Pantano (Bhai Tech Racing / McLaren MP4 12C) van acabar en segona i tercera posició.

El resultat va servir a Pantano per proclamar-se campió de la categoria GTS, sumant 56 punts a la classificació final, els mateixos que el seu compatriota italià Lorenzo Bontempelli, que es va haver de conformar amb el títol de subcampió. En tercer i quart lloc van quedar Rafael Suzuki i Rossell/Mavlanov, respectivament.

Al Campionat d’Espanya / Iber GT es va penalitzar a Miguel Ramos i Nicky Pastorelli per saltar-se varies vegades la xicana del Circuit fent-los perdre molts llocs. A la segona màniga no van poder passar del vuitè lloc del Campionat d’Espanya i això els va fer perdre les seves opcions pel títol, cosa que va beneficiar a l’espanyol d’origen kurd Isaac Tutumlu i al grec Dimitris Deverikos (Autorlando Sport / Porsche 997 GT3 R)

F3: guanya Cougnaud i Jones acaba primer el campionat

El francès  Alexandre Cougnaud (RP Motorsport) va ser qui va dominar l’última carrera de la temporada de l’European Formula 3 Open. Els altres aspirants al títol, Sandy Stuvik (RP Motorsport) i Ed Jones (Team West-Tec 3) van acabar en segon i cinquè lloc respectivament. Aquest resultats atorgaven a Jones la primera posició però degut a la reclamació d’Stuvik el campió encara està per decidir.

L’uruguaià Santiago Urrutia (RP Motorsport) va creuar tercer la línia de meta. A la categoria Copa el campió va ser Richard Gonda (Drivex School) i el quart lloc va ser pel pilot espanyol Igor Urien (emiliodevillota MOTORSPORT).

En aquesta categoria es va guardar un minut de silenci, abans de l’inici de la cursa, en memòria de María de Villota.

Classic Endurance Racing i Radical European Masters

El guanyador del Classic Endurance Racing va ser el britànic Kavin Wilkins (TOJ / SC 302 DFV 1977) seguit pel suís Philippe Scemama (Sauber / C5 BMW 1976) i el francès Frédéric Dóna Rocha (Lola / 298 BMW 1979).

La victòria del campionat Radical European Masters del dissabte va ser pel brasiler Víctor Correa (Marks Electricals) i el segon lloc pel letó Konstantin Calko (Speed Factory). En canvi, diumenge els papers es van invertir: Calko va aconseguir la victòria  per davant de Correa amb un ajustat marge d’1,2 segons. En tercer lloc va ser pel duo britànic Tony Wells i James Littlejohn (Marks Electricals). Els espanyols Jesús Fuster i Álvaro Fontes (Speed Factory) van aconseguir superar l’abandonament del dissabte i diumenge aconseguien creuar la línia de meta en vuitena posició.

Switch to mobile version