Autor Societat
5 Novembre 2013 a 16:25

L’Atur puja en 26 persones durant el mes d’octubre a Sabadell

Gràfic: Àlex Callao

Gràfic: Àlex Callao

 

L’Atur ha tornat a pujat per tercer mes consecutiu a Sabadell amb una pujada de 26 persones respecte el mes passat, la qual cosa comporta que avui dia hi hagi 20.4032 demandants d’ocupació. Aquestes xifres acumulen 3 mesos de pujades en les llistes de l’atur i mostren una certa estabilització de la demanda. L’arribada del període hivernal marcarà un any amb una diferencia de més de 700 persones menys demandant un lloc de treball respecte l’any anterior, on hi havia 21.1137 persones a les llistes d’ocupació.

Pel que fa a la comarca, Terrassa ha estat la ciutat amb un augment més significant de persones en situació d’atur, i es que aquest més han perdut la feina 162 persones. En total a Terrassa hi ha 23.652 persones demandant ocupació, el que suposa que en la taxa interanual la ciutat veïna tingui 150 persones menys demandant una feina que durant aquest mes.

Gràfic: Àlex Callao

Gràfic: Àlex Callao

 

Si mirem la resta de ciutats, cal destacar les baixades de demandants d’ocupació a Cerdanyola (-84), i Sant Cugat (-55), mentre que la resta de ciutats han tingut variacions molt baixes en termes de demanda.

A Catalunya, avui hi ha 12-921 registrats a l’atur més que fa un més, el que significa un augment del 2,1%. Una de les dades positives que ha aportat avui l’observatori d’Empresa i Ocupació ha estat l’augment de la contractació durant aquest mes, que ha estat un 14,7% superior respecte al setembre de l’any passat.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya s’ha situat en els 2,89M durant el mes d’octubre, el que suposa un lleu retrocés respecte el mes anterior (-0,15%) i que deixa 4.357 persones noves a l’atur.  La taxa interanual de l’afiliació a la Seguretat social, que ens mostra el total de persones que estan treballant amb contracte a Catalunya, mostra que la caiguda, tot i seguir reduint-se, encara existeix. Per tant, la variació de persones treballant respecte l’any anterior ens mostra encara un retrocés del 1,9% a Catalunya , el que suposa que avui hi ha 56.700 llocs de treball menys que fa un any.

L’Afiliació puja a la província de Barcelona

Durant aquest mes l’afiliació ha pujat a la Província de Barcelona en un 0,8%, una dada que supera totes les expectatives i que és positiva dins d’un mes de setembre. Ls províncies on s’ha perdut més ocupació ha estat la de Lleida, on 8.021 persones han deixat de treballar en aquest mes en un territori molt lliga al sector agrari, que ha deixar 7.802 persones sense feina (-26,7%) per la fi de la temporada de collites.

Switch to mobile version