Autor Societat
21 Novembre 2013 a 15:41

La PAH ocupa una oficina de Bankia a la Creu Alta demanant solucions

Foto de l'oficina de Bankia ocupada per la PAH. Foto: Àlex Callao

Foto de l’oficina de Bankia ocupada per la PAH. Foto: Àlex Callao

La PAH de Castellar del Vallès, juntament amb membres de la PAH de Sabadell, han ocupat aquest matí l’oficina de Bankia (antiga caja madrid) situada a la Creu Alta. L’objectiu d’aquesta protesta ha estat la d’intentar que el Banc Públic no apliqui l’aval sobre la vivenda dels pares d’un home que no pot pagar el crèdit hipotecari.

Bankia s’ha negat reiteradament a retirar l’aval i acceptar la dació en pagament de la vivenda, deixant sobre la taula l’opció d’allargar els terminis de pagament de la persona afectada. Hem parlat amb un dels membres de la Plataforma d’Afectats per la hipoteca de Castellar, Joan B., que ens ha explicat que “fins a aquest moment totes les peticions han estat denegades, faltant el respecte al client en moltes ocasions. Al final, al veure la negativa hem decidit muntar aquesta acció perquè se’ns ha demostrat que només amb accions ”contundents”, però sense violència,  és quan escolten”.

3 reunions sense resultat

Els membres de la Plataforma han realitzat fins a 3 reunions amb el director de l’entitat, dues amb un fracàs evident: “tenim clara que no ens mourem d’aquí fins que no haguem signat el paper amb el director de que s’arreglarà” ha dit el membre de la PAH. Bankia ofereix reunir-se amb els afectats el proper dilluns, on prometen donar una oferta més bona per a la situació de l’afectat, una resposta que no agrada als membres de la PAH Castellar, que volen una solució avui mateix.

Davant la situació que ens hem trobat, amb el buidatge d’un contenidor de paper que hi havia a pocs metres de la sucursal de l’entitat i amb una oficina amb moltes caixes, papers i d’altres materials provinents del contenidor, hem preguntat obre aquesta situació i ens han respost que “s’ha donat ja perquè , vista la negativa de que desprès de moltes vegades d’intentar negociar amb ells i que estiguin tancats en banda sense voler donar aquest tipus de solució i donant unes solucions com carències o augmentar el temps de la hipoteca. Hem vingut mentalitzats ja aquí que no marxarem fins que no aconseguim una millora en aquest cas i, a hores d’ara, hi ha presència policial, com sempre, i tot està anant bé”.

Switch to mobile version