Autor Entitats
5 Novembre 2013 a 12:00

Carles Lombarte (JCI) : “és molt important que els joves prenguin consciència que ser emprenedor és la millor opció”

Imatge cedida per Carles Lombarte

Imatge cedida per Carles Lombarte

Has estat elegit de manera democràtica com a President de la JCI. Quins són els teus objectius al capdavant de la institució?

Els meus objectius al capdavant de les Joves Cambres de Catalunya són, en primer lloc,  esdevenir una eina per als joves ciutadans actius del nostre país que vulguin desenvolupar les seves habilitats directives mitjançant el “Learning by doing”.

Un altre dels reptes que m’he proposat per a l’any 2014 es potenciar la nostra vessant internacional ja que la JCI es una institució present a mes de 120 països a tot el mon.

Tens experiència en el món financer: Què et va fer canviar i passar a ser també formador de la JCI?

Actualment encara treballo al sector financer concretament a Catalunya Caixa (CX) que és on em guanyo la vida professionalment, la meva tasca com a formador de la JCI es totalment altruista i vaig començar a realitzar fruit del meu interès per poder aprendre coses i poder transmetre els meus coneixement a altres persones.

-Quin és el paper que ha de tenir la JCI en aquests moments? Quin són els reptes de la institució?

El paper de la JCI en aquest moments han de ser:

-Ajudar als nostres joves a desenvolupar-se amb l’objectiu de que els sigui mes fàcil trobar una feina o bé crear el seu propi negoci.

-Treballar colze a colze amb altres entitats de la societat civil per a crear canvis positius en la nostra societat

Com a reptes a nivell de institució et diria que el nostre gran repte es que la gent conegui mes que es la Jove Cambra internacional (JCI) i que sàpiguen que aquesta es una entitat oberta a tots els joves d’entre 18 i 40 anys que tinguin ganes de desenvolupar-se tant professional com personalment

 Perceps canvis molt importants entre els membres de les Cambres de Comerç i els joves que formen part de la JCI? Quin és el futur que ens espera?

Es percep un canvi important, sobretot en l’edat dels membres. Abans el perfil de membre que entrava a la Jove Cambra era un perfil de persona sobre els 30 anys amb una bona posició professional, actualment , i suposo que degut a la crisi,  ens trobem amb una nova fornada de gent jove amb moltes ganes de treballar i d’aprendre i amb molta empenta.

 

Tothom considera l’emprenedoria com a clau per tornar a generar ocupació. Com veus als joves membres de la Cambra? Es respira il·lusió per construir un futur diferent?

Clarament l’emprenedoria es clau per a sortir de la crisi i per  tornar a generar ocupació. En una crisi com l’actual, en la que els governs han de fer retallades i en  la que les feines per a tota la vida ja no existeixen, com podria ser treballar en una Banc o Caixa d’Estalvis, és molt important que  els joves prenguin consciencia que ser Emprenedor és la  millor opció per a seguir mirant al futur amb optimisme.

Parlem una mica més de la comarca i la ciutat; quins elements creus que s’ha de potenciar més a Sabadell per atraure nous projectes i que es formin de nous? És Sabadell un bon indret per instal·lar  les empreses?  Què canviaries?

Sabadell és un gran lloc per a instal·lar una empresa i ha estat una gran lloc des de sempre històricament. Per exemple, la meva família des de el 1929 que tenim l’empresa a Sabadell (Lombarte Group) crec que projectes que s’han desenvolupat els últims anys com poden ser Fira Sabadell i tota la tasca que s’està fent des del Vapor Llonch és molt important per a la Ciutat.

El que hem de fer es potenciar premis com el Sabadell Ciutat Emprenedora i impulsar la col·laboració de l’Ajuntament  amb les diferents xarxes d’emprenedors de la ciutat.

Darrera pregunta: El debat polític català es troba en uns moments delicats vinculats amb el debat sobre el dret a decidir i un hipotètic referèndum: Heu parlat sobre aquests temes en el congrés? Quina és la vostra posició? Com pot afectar el debat polític actual a la teva feina com a President de la JCI?

Al darrer congrés celebrat a Igualada, el Senat de la JCI Catalunya (Membres majors de 40 anys amb una trajectòria notable dins la entitat) va aprovar una moció a favor del Dret a Decidir, com a Jove Cambra encara no hem pres un posicionament al respecte,  tot i que és un tema que estem debatent internament.

Com a curiositat comentar-te que la Jove Cambra de Catalunya des del congrés mundial de 1995 celebrat a Glasgow està reconeguda  com a organització internacional  i als congressos mundials i europeus de la JCI hi som representats com qualsevol dels altres 123 països.

Switch to mobile version