Autor Ensenyament
11 Octubre 2013 a 09:30

Road Show de Fundació Mutual de Conductors

975 joves de diversos centres educatius

Imatge del web de Fundació Mutual de Conductors

Imatge del web de Fundació Mutual de Conductors

Mutual de Conductors, fundació privada sense ànims de lucre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i la Policia Municipal de Sabadell han presentat al Teatre Municipal La Faràndula, una nova adaptació del Road Show per 975 estudiants de diversos centres educatius.

El Road Show és un programa d’educació viària que endinsa als joves en un simulacre d’accident de trànsit que és representat pels mateixos protagonistes de la desgràcia.

Està promogut per  Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i TRAFPOL i recrea un accident de trànsit després d’una nit de festa. Amb una escenificació multimèdia i els testimonis reals de bombers, metges, policia o el propi accidentat i els seus familiars, aquest show pretén conscienciar al jovent del perill de conduir sota els efectes de les drogues o l’alcohol.

Aquest missatge de la Fundació Mutual de Conductors arriba anualment a més de 7000 alumnes catalans amb l’objectiu d’educar en valors i la prevenció d’accidents de trànsit.

Les dades del Servei Català de Trànsit mostren que el nombre de joves entre 14 i 24 anys morts ha disminuït respecte el 2010 en un 37.84%, però els ferits greus augmenten respecte el 2011.

Aquest augment de ferits greus es deu, bàsicament, al descens en la utilització del casc i del cinturó. La utilització d’aquests sistemes de seguretat passiva disminueixen el grau de lesivitat i un retrocés del seu ús resulta greument perjudicial.

A l’acte hi ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Cristian Sánchez, el president de la Fundació Mutual de Conductors, Josep Badenes, i el Director de Fundació Mutual de Conductors, Josep Mª Ambros.

Switch to mobile version