Autor Cinema, teatre i televisió
11 Octubre 2013 a 17:00

La cursa pels Oscars ja ha començat

Prisioneros

@ainamarcobal

Aquesta setmana arriben els pesos pesats que estaran presents als Oscars de principis de l’any que ve. Juntament amb Gravity de la setmana passada, arriba Prisioneros una història de misteri i intriga amb Jackman i Gyllenhaal. Un dels drames amb més opcions a ser guardonat és El Mayordomo amb una història de les que agraden a l’Acadèmia. Les altres dues apostes, ben diferents entre elles, són The Bling Ring i Metallica: Through the never, una basada en fets reals i l’altra que barreja la realitat i la ficció.

 

PRISIONEROS (PRISONERS)

THRILLER DRAMÀTIC. Dirigida per: Denis Villeneuve. Repartiment: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Melissa Leo, Viola Davis, Maria Bello i Terrence Howard.

La filla d’en Keller Dover ha estat segrestada i la policia no en troba cap pista. El detectiu Loki aconsegueix detenir el conductor d’una caravana sospitosa que estava aparcada al seu carrer el dia del segrest. En Dover haurà de prendre una decisió al marge de la policia si vol recuperar la seva filla.

 

EL MAYORDOMO (THE BUTLER)

DRAMA. Dirigida per: Lee Daniels. Repartiment: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, David Oyelowo, Alan Rickman, Jane Fonda, John Cusack, Buba Gooding Jr., Terrence Howard, Lenny Kravitz, James Marsden, Alex Pettyfer, Robin Williams, Liev Schreiber i Vanessa Redgrave.

En Cecil Gaines vol acabar amb la segregació racial del Sud dels EEUU però ell sol no pot fer-ho. És per això que aconsegueix una feina de majordom a la Casa Blanca, on podrà veure la història amb els seus propis ulls: els assassinats de Kennedy i Luther King, la guerra del Vietnam o l’escàndol del Watergate.

 

THE BLING RING

THRILLER. Dirigida per: Sofia Coppola. Repartiment: Emma Watson, Kirsten Dunst, Leslie Mann.

Basada en una història real, unes adolescents roben en cases de famosos de Hollywood per ser famoses. Les adolescents van ser detingudes l’any 2009 i van aconseguir robar fins a tres milions de dòlars.

 

METALLICA: THROUGH THE NEVER (3D)

MUSICAL. Dirigida per: Nimród Antal. Repartiment: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammet, Robert Trujillo i Dane DeHaan.

Barrejant ficció i realitat, un jove ha de complir un encàrrec durant un concert de la famosa banda, però la situació al carrer s’acabarà desfermant.

 

CANÍBAL

THRILLER. Dirigida per: Manuel Martín Cuenca. Repartiment: Antonio de la Torre, Olimpia Melinte i Alfonsa Rosso.

En Carlos és el millor sastre de Granada i amaga un secret: s’alimenta de turistes, forasteres i desconegudes. La seva vida es veu alterada quan coneix la Nina, una jove romanesa que busca la seva germana bessona, ex-veïna del Carlos.

 

PIE DE PÁGINA (FOOTNOTE)

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Hearat Shulayim. Repartiment: Shlomo Bar-Aba, Lior Ashkenazi, Alisa Rosen, Alma Zak, Daniel Markovich, Micah Lewesohn i Yuval Scharf.

Film sobre l’amor i la competitivitat entre un pare i un fill. Eleizer, el pare, és un home a qui no se li reconeix la seva feina. El seu fill Uriel sempre obté l’èxit. Un dia, el treball de tota la vida del pare es veu recompensat i l’admiració del fill, acaba sentint enveja.

 

EL MÉDICO ALEMÁN

DRAMA. Dirigida per: Lucía Puenzo. Repartiment: Àlex Brandemühl, Alan Daicz, Natalia Oreiro, Florencia Bado, Diego Peretti, Guillermo Pfening i Elena Roger.

L’any 1960 un metge alemany viatja amb una família argentina a la Patagonia. Semblen persones molt diferents, però s’adapten als coneixements i costums del metge. Aquesta confiança cega serà perillosa quan s’adonin que estan convivint amb un dels criminals més perillosos del món.

 

MUJER CONEJO

DRAMA. Dirigida per: Verónica Chen. Repartiment: Haien Qiu, Luciano Cáceres i Gloria Carrá.

L’Ana descobreix que la policia argentina està controlada per la màfia xinesa. Per tal d’investigar i poder revelar la veritat marxa de la ciutat, però arriba a un lloc on hi ha uns conills genèticament alterats que són carnívors. Podrà desvelar el que sap si en pot sortir viva.

 

EL REY DE CANFRANC

DOCUMENTAL. Dirigida per: Manuel Priede i José Antonio Blanco.

Durant els anys 40 l’Estació de Ferrocarril de Canfranc era el punt estratègic per intercanviar mercaderies entre Alemanya i Espanya. El cap de l’andana francesa, Albert le Lay, és un espia al servei de la Resistència, que aconsegueix escapar abans que la Gestapo el pugui detenir.

Switch to mobile version