Autor Política
31 Octubre 2013 a 12:51

El Parlament exigeix un compromís pel soterrament dels Ferrocarrils als barris de Gràcia i Can Feu

fgc

El Ple del Parlament va aprovar ahir a la tarda una Proposta de resolució (PR) que insta a l’Ajuntament de Sabadell i el Govern a signar un nou acord en el que es defineixi la voluntat d’efectuar un soterrament del traçat dels Ferrocarrils en el seu pas pels barris de Can Feu i Gràcia.
Desprès de dies de polèmica entre l’Ajuntament de Sabadell i el Conseller, desestimant les alternatives per finançar  el cost del soterrament, vinculats a les plusvàlues lligades a la urbanització i construcció de pisos a la zona, sembla que les dues parts han decidit reprendre les negociacions votant una resolució conjunta i amb els vots favorables d’ERC, PP i Ciutadans i amb l’abstenció d’ICV-Euia i la CUP.

Per Rossinyol “l’acord va en la direcció del que sempre ha proposat el Grup Municipal i en la línia a la Moció presentada per aquesta formació i que es tractarà al Ple Municipal.” Segons el portaveu de la formació, aquesta proposta de resolució  “ajuden a deixar clar els compromisos de cada part, Ajuntament i Generalitat, i no deixa les inversions de futur a possibles interpretacions”.

Esquerra reafirma el seu compromís

ERC ha valorat positivament la firma d’un nou conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell. La formació d’esquerres ha volgut, però, mostrar-se escèptics sobre el finançament de l’obra ja que consideren “que la generació de plusvàlues urbanístiques no és el mètode òptim de finançament d’una obra d’aquesta importància, ja que deixa el projecte en mans d’allò que ens ha dut fins a la situació de crisi que patim a dia d’avui, l’especulació urbanística”.

El portaveu de la formació, Juli Fernández, ha afirmat que “aquest conveni referma una intenció però no aporta les eines per fer desaparèixer la incertesa temporal sobre quan serà una realitat” al mateix temps que referma que “des d’ERC continuarem reclamant que aquest soterrament sigui una realitat el més aviat possible” i reclamen una calendarització del projecte i una planificació del projecte.

Switch to mobile version