Autor Entitats
11 Octubre 2013 a 15:35

El CTR-Vallès rep una delegació de la República de Panamà

Interessats en els aspectes ambientals i de sostenibilitat

Imatge cedida pel Consell Comarcal

Imatge cedida pel Consell Comarcal

 

Una delegació de la República de Panamà ha visitat aquesta setmana el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental. La delegació, que comptava amb la presència del vicepresident de la República, Juan Carlos Varela Rodríguez així com d’altres representants polítics, es va mostrar molt interessada en els aspectes ambientals i de sostenibilitat del CTR-Vallès així com del funcionament de la planta.

La delegació va ser rebuda per l’alcalde de Sabadell i president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Joan Carles Sánchez, i pel representant de l’empresa explotadora de la planta, Jordi Gallego.

L’interès mostrat per la delegació, tant en el funcionament de la planta com amb la resposta de la ciutadania a les diferents campanyes de sensibilització realitzades a la comarca, es deu al procés de creixement de factors com l’evolució de la gestió de residus en el que es troba la República de Panamà. La delegació ha pogut conèixer en primera persona el funcionament de la planta, el sistema de finançament i la gestió de residus.

Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental

És un centre que està integrat al territori i aprofita tant l’aigua com l’energia produïdes en el seu torn. Totes les edificacions estan parcialment soterrades a fi de recuperar la topografia del lloc, i la forma i l’enjardinament de la coberta persegueixen reduir al mínim l’impacte visual de la instal·lació. L’aigua utilitzada en la instal·lació prové majoritàriament de la recollida d’aigües pluvials i de les aigües de la depuradora i l’energia s’obté del biogàs generat pels residus que hi ha al dipòsit control de Coll Cardús.

Switch to mobile version