Autor Entitats
31 Octubre 2013 a 09:00

El CAPSiF apunta a les mancances afectives i d’atenció com a part del problema de la malnutrició infantil

Imatge extreta de la web del CAPSiF

Imatge extreta de la web del CAPSiF

La Generalitat de Catalunya ha publicat un document de 5 pàgines elaborat pel CAPSiF (Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars) i com ha resposta de la denúncia efectuada pel Síndic de Greuges on afirmava que a Catalunya h havia nens amb malnutrició infantil per la crisi i la manca de capacitat de la Generalitat de poder fer front a aquesta situació.

El CAPSiF ha revisat les paraules del Síndic al afegir que cal “aclarir alguns dels conceptes i termes utilitzats ens la difusió de l’informe del Síndic, que considera no adequades per la simplificació i objectius esbiaixats al voltant d’aquesta temàtica”.  El document treballa en mesures de prevenció i promoció que garanteixin l’atenció i la cura dels infants en tots els aspectes de la seva vida.

La manca de polítiques socials i efectives durant els anys de creixement relacionades amb la família i els infants van provocar que la xifra de pobresa no millorés al ritme que ho feia l’economia, mentre que en temps de crisi aquesta xifra s’ha disparat. El Capsif subratlla el no desenvolupament de les polítiques socials valentes i eficaces com la causa que aquesta situació s’hagi produït.

El Consell també apunta als canvis en el model de societat i l’aprimament de la xarxa familiar i reflexiona que “en l’anàlisi de la pobresa infantil cal tenir present tots els elements que hi intervenen, ja que els problemes de malnutrició teenen la seva gènesi no simplement en mancances alimentàries, sinó en mancances afectives i d’atenció familiar que envolten la vida dels infants”.

Veure publicació

Switch to mobile version