Autor Cultura
10 Octubre 2013 a 10:30

Comença el Subtravelling, la mostra internacional de curts al metro

Els curts s’han de fer amb el mòbil al metro o a l’autobús

Imatge cedida per TMB

Imatge cedida per TMB

Ahir va començar la primera fase de la mostra internacional de curtmetratges al metro, el Subtravelling. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació TMB, enguany ja celebra la seva quarta edició, que fa una crida a la categoria titulada Roda a TMB, on hi poden participar tots els usuaris del transport públic. A l’edició anterior hi van participar una vuitantena de curts.

S’ha de presentar un curtmetratge que estigui rodat amb un telèfon mòbil a les instal·lacions de metro o als autobusos. Els participants poden penjar els seus vídeos a Youtube i tenen fins el 31 d’octubre per enregistrat les seves dades i l’enllaç del curt al web www.subtravellingfestival.tmb.cat. El premi a millor curtmetratge s’obsequiarà amb un iPad mini i la possibilitat de distribuir-lo en una cinquantena de festivals nacionals i internacionals, a més d’un servei de promoció de 600 euros feta per la distribuïdora Marvin&Wayne.

Aquesta quarta edició presenta dues seccions a competició (Microcurts i Roda a TMB) i dues que queden fora de competició (Palmarès FILMETS i Gaudí).

Microcurts presenta 20 curts de 3 minuts de durada cada un. La categoria se subdivideix entre 10 curts de ficció i 10 d’animació. La selecció dels curts va ser feta pels membres de Rumba Films, de l’ACC i Filmets Badalona Film Festival. Entre el 23 d’octubre i el 21 de novembre es podrà votar el millor curt al web del festival i automàticament s’entrarà en el sorteig d’un any de cinema gratis, gràcies a Cines Filmax Granvia, i un abonament anual al Tr3SC. Cada dia també se sortejaran dues entrades de cinema vàlides pel 2014 i un abonament anual al Club Tr3SC.

Fora de competició, la secció Palmarès FILMETS presentarà una selecció de curts de la darrera edició de FILMETS Badalona Film Festival que han estat presents en festivals internacionals de curtmetratges. En la segona categoria fora de competició, Gaudí, es presentaran els quatre curts nominats als Premis Gaudí 2012 de l’Acadèmia de Cinema Català.

Totes les creacions d’aquestes dues seccions es podran veure el dia 22 de novembre a l’estació de metro d’Universitat (L1 i L2) on s’hi instal·larà una gran pantalla de cinema. El mateix dia es farà l’acte de clausura amb l’entrega dels premis de les categories a competició i es projectaran els guardonats.

Switch to mobile version