Autor Societat
31 Octubre 2013 a 13:00

450.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana per Tots Sants

Imatge: Sergi Colomer

Imatge: Sergi Colomer

La festivitat de Tots Sants ja és aquí i el Servei Català de Trànsit ha previst que més de 450.000 vehicles surtin en les properes hores de l’àrea metropolitana direcció a diversos indrets del país.

La C-16, la C-17, la C-14, l’A-2, la C-55,  l’AP-7 i la N-145 són les vies que poden registrar més problemes circulatoris. Un total de 1.651 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la fluïdesa del trànsit i mantenir la seguretat durant aquests tres dies.

El dispositiu s’inicia a partir de les 15h d’aquest dijous i fins les 24h de diumenge. L’objectiu principal és minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació on es calcula que més de 450.000 vehicles surtin entre dijous a la tarda i el matí de divendres i tornin diumenge.

On anirà tothom?

Amb els registres d’altres anys, el Servei Català de Trànsit ha elaborat una previsió d’intensitat de la circulació. Està previst que aquest mig milió de vehicles es dirigeixi cap a l’interior i a la muntanya. Tot i que la temporada no està sent massa bona per les altes temperatures, es preveu que hi pugui haver complicacions d’accés a indrets en que la pràctica boletaire sigui generalitzada. També cal destacar que aquests dies hi ha visites als cementiris, la qual cosa pot provocar també problemes en els accessos a aquests llocs.

Trams amb més problemes de trànsit

SORTIDA: DIJOUS 31 D’OCTUBRE I DIVENDRES 1 DE NOVEMBRE

VIA

TRAMS AMB MÉS PROBLEMES DE TRÀNSIT

AP-7

Tram nord: Mollet del Vallès – la Roca – Granollers

AP-7

Tram sud: El Papiol – Martorell

C-16

Berga – Cercs

C-14

Oliana – Organyà

N-145

La Seu d’Urgell – Andorra

 

RETORN: DIUMENGE 3 DE NOVEMBRE 

VIA

TRAMS AMB MÉS PROBLEMES DE TRÀNSIT

AP-7

Tram nord: Sant Celoni – La Roca del Vallès

AP-7

Tram sud: Gelida – Martorell

C-16

Túnel del Cadí – Berga

C-14

Organyà

C-55

Manresa

A-2

El Bruc

 

Mesures especials de circulació

El Servei Català de Trànsit, juntament amb els Mossos d’Esquadra, han establert mesures especials de circulació per incrementar la capacitat viària. Tot seguit us fem un recull del tram, mesura i sentit:

DIA

VIA

Tram designació, mesura i sentit

DIJOUS

(31/10)

C-16

 Berga nord – Cercs. Cancel·lació del carril lent sentit nord

DIVENDRES

(01/11)

C-16

 Berga nord – Cercs. Cancel·lació del carril lent sentit nord

 DIUMENGE

(03/11)

C-16

 Riu de Cerdanya.  Carril d’incorporació sentit sud

C-16

Cercs – Berga.  Cancel·lació del carril lent sentit sud

C-16

 Cruïlla Berga. Carril addicional sentit sud

C-55

 Castellgalí. Cancel·lació del carril lent sentit sud

AP-7

 Sant Celoni – La Roca.  Carril en sentit contrari a l’habitual en sentit sud

També s’ha de destacar que durant el 31 d’octubre a la tarda (de 16 a 22h) el carril BUS-VAO serà obert a tot tipus de vehicles en tot el seu trajecte, que va des de la Meridiana fins Ripollet. La mateixa mesura s’aplicarà en l’operació tornada en sentit contrari i durant les mateixes hores de diumenge (de 16 a 22h).

Consells i conscienciació

L’SCT difondrà, a través dels panells distribuïts a diferents punts de la xarxa viària de Catalunya informació sobre la situació viària i consells de seguretat. En concret, el consell serà “COPILOT NO PERMETIS DISTRACCIONS”.

També s’ha volgut subratllar la importància de passar la ITV i mantenir el cotxe en un bon estat per tal d’evitar problemes de seguretat i riscos pels conductors i conductores en els desplaçaments. En concret el missatge serà: “PER LA TEVA SEGURETAT PASSA LA ITV”

A través del 012, twitter @transit i el web i a través dels espais radiofònics i televisius els usuaris es podran informar de l’estat del trànsit.

Switch to mobile version