Autor Ensenyament
30 Setembre 2013 a 18:00

Uns 30 centres educatius visitaran aquest curs el Centre de Tractament de Residus

El transport fins a Vacarisses enguany serà gratuït

Imatge cedida pel CTR Vallès

 

El Centre de Tractament de Residus (CTR Vallès) realitza enguany l’activitat Què en fem dels residus al Vallès Occidental? Visita al Centre de Tractament de Residus. Ja hi ha 30 centres que han reservat 42 dies per realitzar aquesta activitat que s’inclou en el Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus. Una novetat d’aquest curs és que el transport escolar fins al CTR Vallès no suposarà cap cost pels centres educatius.

Amb les reserves que s’han fet fins ara, 2.000 alumnes i 130 docents aniran a les instal·lacions de Vacarisses. Encara estan les inscripcions obertes. Per tal de presentar l’activitat, 13 persones van veure in situ com es desenvolupa l’activitat i com es complementa amb el programa educatiu de cada centre.

L’activitat està dirigida a alumnes de cicle superior d’Educació Primària i del primer cicle d’ESO. L’objectiu és veure el procés que segueixen els residus després de recollir-los, sensibilitzar sobre la importància de la reducció, la bona separació a les llars i veure el tractament de cada tipus de residu. Primer, es fa una presentació de la gestió dels residus al Vallès Occidental i després una visita a les instal·lacions. La visita es complementa amb activitats que es fan amb tauletes i un taller.

El Programa d’Educació Ambiental del Consorci programa diferents propostes per a totes les edats escolars de manera participativa per conscienciar els joves sobre la cura de l’entorn i la bona gestió. També proposa activitats de compostatge a les escoles, la visita de la Deixalleriamòbil, tallers d’elaboració de sabó a partir d’oli usat i una pràctica científica al laboratori de la Planta de Biometanització de Can Barba.

Switch to mobile version