Autor Política
8 Setembre 2013 a 17:02

“Tenim un problema de finançament”

Les 30 mesures per reformar l’administració

800px-Palau_de_la_Generalitat_de_Catalunya_-_001a

 

Desprès d’aconseguir reunir-se amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, les entitats que conformen la plataforma que defensa la reforma de l’administració no volen abaixar la guàrdia. Tot seguit un fem un recull de les principals peticions que demanen i que demanen que es difonguin, de cara a eliminar reticències sobre el que demanen.

•Les administracions públiques són quantitativament i qualitativament molt importants.

•No tenim un problema de nivell de prestació de serveis bàsics o d’eficàcia en l’actuació, en sentit general.

•No tenim un problema de dimensionament en l’ocupació pública, d’acord a les dades comparades internacionals.

•Tenim un problema de finançament.

•Tenim un problema de funcionament (d’eficiència i de productivitat).

•Tenim un problema d’imatge social.

•Si es vol reactivar l’economia cal un sector públic que acompanyi i potenciï l’activitat productiva.

•Al costat de la sortida de la crisi, l’altre gran element present en el debat polític, social i mediàtic de Catalunya fa referència als conceptes d’Estat propi o d’estructures d’Estat. La reforma de l’administració és necessària en qualsevol marc; per qui defensi un escenari de major autogovern potser encara més.

•Cal, per tant, una agenda per a la reforma de l’administració que ens permeti disposar de la gestió pública que necessitem pel present i que desitgem pel futur. Reforma, més enllà de l’ajust. No es tracta de fer menys (o més) del mateix, sinó de fer-ho millor. Una agenda que ha de ser institucional; impulsada des del primer nivell i amb acord polític transversal; resguardada, en la mesura del possible, del tacticisme partidista. Una agenda que ha de ser nacional; concertada amb la complicitat dels servidors públics, la societat civil i els mitjans de comunicació.

Per tant, lluny de demanar que es retalli en les administracions públiques, el que demanen és una reforma que aconsegueixi modernitzar la feina de milers de funcionaris que treballen actualment per l’Estat.

Switch to mobile version