Autor Societat
24 Setembre 2013 a 11:31

Sabadell i ATM signen l’addenda al conveni

Hi haurà millores per a l’usuari, com ara la implantació de xips a les targetes

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Sabadell ha signat amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) l’addenda al conveni d’adhesió al sistema tarifari integrat de transport metropolità. D’aquesta manera i, tot començant la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura, s’implantarà un nou sistema tecnològic per a tarifes i gestions per tal d’incentivar l’ús del transport públic.

L’ATM treballa per instaurar un nou sistema, que es desenvoluparà en tres nivells d’actuació.

El primer nivell consisteix en posar èmfasi en la tecnologia xip. La targeta en durà un d’incorporat i l’usuari només haurà d’acostar la cartera al sensor, per tal de validar el bitllet.

El segon nivell treballa en els preus. Es podran desenvolupar un sistema de descomptes depenent de l’ús i la freqüència del transport públic en el cas de cada usuari. El ciutadà podrà escollir si pagar els bitllets amb prepagament (recàrrec a la targeta) o post pagament (domiciliació bancària del rebut del transport).

El tercer nivell es basa en la implantació, manteniment i operació, per tal d’efectuar una única base de dades amb informacions com ara vendes i validacions dels usuaris, a més de la creació del centre d’atenció al client per resoldre incidències, com ara la pèrdua de la targeta o ajudar en el registre d’aquesta.

Des del 2001, la ciutat ha integrat el sistema tarifari de l’ATM, fet que ha permès unificar tarifes per trencar les barreres que imposaven els transbordaments entre línies. D’aquesta manera, els títols de l’ATM es poden utilitzar en els autobusos urbans sense penalització de transbordament, amb un temps màxim d’una hora i 15 minuts, més 15 minuts per cada zona addicional.

Switch to mobile version