Autor Economia
29 Setembre 2013 a 11:00

Primer balanç anual de Reempresa

El desplegament s’ha fet a 28 del 35 municipis previstos

Cecot

Foto: Sergi Colomer

Dijous al matí, directius, personal tècnic i col·laboradors de Reempresa es van reunir a Barcelona per fer el primer balanç anual i seguiment e la implementació territorial del servei a la província de Barcelona.

Tot just ara fa un any, la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT van signar un acord per difondre i estendre la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat que incideix en la continuïtat de les empreses.

Tot i que les dades macro econòmiques han millorat, les empreses encara tenen necessitats importants, com ara la dificultat d’accés al finançament, i és per això que la Cecot està treballant amb el Govern l’establiment de mecanismes i instruments de microcrèdit i productes financers propis per la transmissió d’empreses” ha remarcat el secretari general de CECOT, David Garrofé, qui ha afegit que aquest conveni amb la Diputació de Barcelona “s’emmarca en l’esforç conjunt, entitats públiques i privades, per tractar un problema social complex que necessita de l’adreçament col·lectiu”.

El gerent d serveis de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola, ha mostrat la confiança en aquest projecte basant-se en els bons resultats obtinguts aquest primer any de treball conjunt i en el que s’ha fet el desplegament a 28 del 35 municipis previstos.

Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, ha comentat que “Reempresa presta servei, actualment, a 28 municipis de la província de Barcelona i a totes les capitals de província catalanes” i que per fer-ho “hem format cinquanta-set persones tècniques per poder atendre tant empreses cedents com reemprenedors. En menys d’un any de recorregut, els municipis ja han iniciat prop d´un centenar de processos de Reempresa que esperem creixin exponencialment en els propers anys”.

Aquest projecte és una aposta per promoure un mercat, que tot i la crisi, és susceptible de generar creixement econòmic.

Relació de Municipis que ofereixen servei de Reempresa:

 

Incorporats l’any 2012:

 • CFI Cercs Berguedà
 • OFIM – Ajuntament de Vic
 • Granollers Mercat
 • Ajuntament de Sabadell
 • Ajuntament Igualada
 • Ajuntament de Viladecans
 • Ajuntament de Terrassa
 • Ajuntament de Vilafranca
 • Ajuntament de Manresa
 • Ajuntament de Cornellà
 • Tecnocampus de Mataró
 • Ajuntament de Manlleu
 • Agència NODE del Garraf
 • Ajuntament de Badalona
 • Grameimpuls

 

Incorporats l’any 2013:

 • Consorci per la Promoció dels Municipis del Moianès
 • Ajuntament de Molins de Rei
 • Corporació d’Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (CORESSA)
 • Ajuntament de Castelldefels
 • Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat
 • Ajuntament de Pineda de Mar
 • Ajuntament de Centelles
 • Fundació Barberà Promoció
 • Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
 • Ajuntament de Rubí
 • Ajuntament de Mollet del Vallès (EMFO, SL)
 • Ajuntament de Sant Celoni
 • Ajuntament de Cardedeu

 

Switch to mobile version