Autor Societat
30 Setembre 2013 a 13:55

Presentació de l’Avantprojecte del Pla de Camins de Sabadell

Es farà una xarxa de 164 quilòmetres de camins

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

 

El divendres passat es va fer la presentació de l’avantprojecte del que serà el Pla de Camins de Sabadell, en el qual es preveu la creació d’una xarxa de 164 quilòmetres de camins dins de la ciutat. Es treballa sobre la hipòtesi que l’aprovació inicial es faci a l’estiu del 2014.

El Pla parteix d’una reflexió sobre l’espai obert del terme municipal amb un plantejament integral del territori municipal: els límits de la ciutat no estan on acaba l’espai construït, sinó que abasta tot el terme municipal. L’Avantprojecte del Pla Especial de Camins s’ha treballat durant dos anys per redefinir les bases del projecte: la cartografia, la definició de propostes i la caracterització del projecte.

Es preveu la construcció de la Ronda Interior, de 19 quilòmetres, que passarà pels grans parcs de la ciutat. En canvi, la Ronda de Sabadell passarà tant per l’espai urbà com per l’espai obert, al llarg de 31 quilòmetres. La tercera és la Ronda de Rodalies, de 47 quilòmetres, que circumval·larà la ciutat, passant per ciutats veïnes; per últim, la Ronda de les Cel·les que tindrà 65 quilòmetres de recorregut.

Joan Carles Sánchez, l’alcalde de Sabadell, ha dit que aquesta és “una oferta d’itineraris en el qual un ciutadà que decideixi voltar per l’entorn de Sabadell té diferents possibilitats” i ha afegit: “volem mantenir el caràcter i el valor de tots els espais verds pel que han estat i pel que poden ser”. Aquest Pla forma part de la política municipal de cura de l’entorn periurbà, que se centra, entre d’altres, en el projecte del Parc Fluvial del Ripoll o la creació del Parc Agrari de Sabadell. D’aquesta manera, es donen les claus pel bon acostament a la natura que fan els ciutadans, un acostament que es produeix a través de l’esport o les activitats familiars.

La xarxa de camins proposada correspon al terme municipal de Sabadell, que va del Llobregat al Besòs i de la cadena litoral a la prelitoral. Es proposa una xarxa bàsica de camins que estructurin el territori amb connectors verds, els quals ja estan definits al Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

La proposta de l’Avantprojecte es va presentar als Grups Municipals de l’Ajuntament i al Protocol del Rodal el passat mes de juny. Més endavant, per petició de les mateixes entitats, s’ha presentat a la Unió Excursionista de Sabadell, la Federació d’Associacions de Veïns, l’ADENC, la JAS, la Fundació Bosch i Cardellach i l’Agrupació de Defensa Forestal. Els contactes tècnics també s’han mantingut amb Barcelona Regional, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. Ja estan programades unes sessions de treball amb els municipis de Terrassa, Sant Quirze, Castellar i Santa Perpètua.

Switch to mobile version