Autor Cultura
23 Setembre 2013 a 11:17

Presentació de la temporada de tardor de La Faràndula i el Teatre Principal

Teatre, música clàssica, moderna i dansa

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

 

La temporada de tardor de La Faràndula i el Principal comptarà amb 20 propostes de teatre, teatre familiar de la Joventut de la Faràndula, de la música de cobla, concerts de l’Orquestra Simfònica del Vallès i la programació de música de cambra.

En la roda de premsa que es va fer la setmana passada, el regidor de Cultura, Quim Carné, va assenyalar que s’han “avançat la venda d’entrades per al mes de juliol, i durant el mes d’agost hem venut un 10% de les entrades. Hem posat en marxa iniciatives com TINKODI que significa que per la compra d’una entrada, per la següent s’obté un 20% de descompte. Entre tots hem aconseguit una programació plural i de qualitat que fa possible la construcció de la cultura sabadellenca”. També ha explicat que “la ciutat ha mantingut el mateix nombre de públic perquè no ha repercutit l’increment de l’IVA i s’han portat a terme moltes accions com la creació de nous públics, la millora de la comunicació, la venda telemàtica i una programació de qualitat compartida amb les entitats.

Pel què fa a Teatre, el dissabte dia 26 d’octubre es podrà veure al Teatre Principal Espriu!, del director Oriol Broggi i la participació de Clara Segura, Màrcia Cisteró i el mateix Broggi per commemorar el poeta. El diumenge 17 de novembre es farà El Nom dirigida i interpretada per Joel Joan al Teatre La Faràndula. El 24 de novembre al Teatre Principal es podrà veure Bona Gent amb Mercè Arànega, Àlex Casanovas, Antònia (Nies) Jaume, Carol Muakuku, Rubén Ametllé i Àngela Jové. El teatre familiar arriba de la mà de la Joventut de la Faràndula amb el retorn de Els músics de Bremen els dies 5, 6, 12 i 13 d’octubre al Teatre Principal. I els clàssics Pastorets tornaran a La Faràndula els dies 22, 26 i 29 de desembre, 1, 4, 6, 11 i 12 de gener.

Pel què fa als espectacles musicals, l’Orquestra Simfònica del Vallès començarà amb la Missa en Do de Beethoven, amb l’Orfeó Català, el dia 4 d’octubre a La Faràndula. Tornaran a la ciutat més endavant, els dies 28 i 29 de desembre, amb el tradicional Festival de Valsos i danses a La Faràndula dirigits per Salvador Brotons.

El Cicle de Música Simfònica per a Cobla port al Teatre Principal, el dia 27 de setembre, el concert Vent del Nord on la Cobla Simfònica Catalana, dirigida per Marcel Sabaté, interpretaran obres de compositors clàssics. El 22 de desembre es farà el Concert de Sant Esteve amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i el Grup Montgrí Dansa.

Els dies 30 d’octubre, 1 i 3 de novembre es farà la representació de La flauta màgica per Els Amics de l’Òpera de Sabadell.  Pel bicentenari del naixement de Richard Wagner el dies 29 de novembre i 1 de desembre es farà a La Faràndula les interpretacions d’obertures, àries, duets i cors interpretades per l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El dia 18 d’octubre s’iniciarà el Cicle de Música de Cambra amb el quintet de vent Quintetíssim. El 15 de novembre la formació Teatre Instrumental presenta Nocturns per al rei de Nàpols de Haydn. El 13 de desembre conclourà la temporada de cambra amb Ludwing Trio i les obres de Haydn, Mozart i Beethoven.

La música moderna comptarà amb la representació de Els Pets, el 10 de novembre a La Faràndula, on també Manel presentarà Atletes baixin de l’escenari el dia 8 de novembre. I l’artista flamenc Duquende presenta Pura Presencia el 15 de desembre al Principal. L’acompanyarà el guitarrista Chicuelo.

Switch to mobile version