Autor Entitats
26 Setembre 2013 a 14:49

Oficialitzada l’acusació popular al Cas Mercuri

Sabadell Lliure de Corruptes

Aquest dijous s’ha oficialitzat la petició formal de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció als jutjats de Sabadell. A les 11h, una cinquantena de persones de diferents entitats (més d’un centenar, entre les quals hi destaca la PAHC-Sabadell o Justa Revolta) i partits polítics de la ciutat  (Euia, Entesa, ICV, ERC i CUP) que formen part de la plataforma han realitzat l’entrega de la documentació i una roda de premsa on han explicat els seus motius per personar-se.

La portaveu de la Plataforma, Mariona Aspach, ha recordat que, el passat 27 de Novembre, quan va esclatar el conegut Cas Mercuri: “ la gent va sortir al carrer, demanant responsabilitats, demanant honestedat i transparència de les nostres institucions públiques i dels seus representants.”. En aquesta situació d’esclat social, la Plataforma es va constituir i va organitzar-se per explicar i crear una xarxa que busca lluitar contra la corrupció i una total transparència de la política vers els ciutadans.

“Avui, ens hem personat com a acusació popular. I per què ara? Perquè considerem que l’Equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell, com a representants dels interessos de tots i totes les ciutadanes de la ciutat de Sabadell i que, per tant hauria de ser el principal interessat en participat activament en la investigació i depurar les responsabilitats,  ha tingut temps suficient com per emprendre aquesta acció i no ho ha fet.”

“Els partits estan recolzant la Plataforma com a qualsevol part més”

Sabadell Lliure de CorruptesRaúl García Barroso, president de l’ALLAC (Associació Lliure d’advocats) ha explicat el procediment tècnic i quines són les passes que seguiran. “ Creiem que tenim elements del dia a dia a nivell institucional dels imputats. Podem aportar informació a la investigació que poden ser útils per al fiscal”.

De la mateixa manera, Barroso ha explicat que com a integrants de la Plataforma, els partits polítics de la ciutat en formen part com a una part més, sense tenir cap per específic ni diferencial amb el d’una altra persona que vagi a les reunions i hi participi activament. “Evidentment són importants perquè contenen informació del dia a dia i poden oferir detalls que potser al fiscal se li passaria i que són rellevants i que el ciutadà no té”.

Finançament popular

La Plataforma, tot i comptar amb la acció voluntària i sense ànim de lucre dels advocats de l’ALLAC, ha demanat formalment que, aquells ciutadans i ciutadanes que puguin, col·laborin amb la Plataforma amb un donatiu, independentment de la quantitat.

Número de compte bancari (Banc Sabadell)

0081-0900-81-0003717984

Switch to mobile version