Autor Economia
4 Setembre 2013 a 15:15

L’Atur puja en 236 persones

Dades del mes d’agost

Untitled650

Les dades de l’atur mostren que, desprès de 4 mesos en que s’aconseguia disminuir la xifra de gent apuntada a les llistes de l’atur, aquest ha tornat a pujar en 236 persones. Amb aquestes dades, la xifra total es situa als 20.259 i retrocedim dos mesos pel que fa a les dades d’ocupació, que com veureu en el gràfic, el cicle de destrucció d’ocupació (agost-novembre) ha començat.

Pel que fa a Terrassa, per segon mes consecutiu les dades mostren com hi ha hagut un increment de 125 persones, que situa la dada final en 23.360 demandants d’ocupació.

En els primes vuit mesos de l’any, la xifra de contractes formalitzats a Catalunya durant el mes d’agost de 2013, és de 145.432,sent el 91% temporals i, el 8,1%, indefinits. La contractació, respecte del mes de Juliol, s’ha reduït en 97378 contractes, el que suposa una disminució intermensual del 40%

Si mirem quins són els sectors que han perdut més el lloc de treball, trobem que mentre que els menors de 25 anys han aconseguit reduir les llistes d’atur en 1.405 persones (-3,7%) els majors de 25 i més anys en recerca d’ocupació han pujat en 2.635 anys (un 0,5% més). Per sectors econòmics, l’agricultura i la construcció han aconseguit reduir les llistes de l’atur, amb un descens en l’agricultura del 4,7%. La indústria, en canvi, continua en la seva escalada de destrucció d’ocupació, aportant 727 persones més com a demandants. Per territoris, Lleida mostra un descens del 2,4%, mentre que Barcelona ha tingut un augment del 0,4%.

El millor mes d’agost en molts anys

Tradicionalment l’agost és un mes molt dolent pel que fa a l’ocupació, ja que moltes persones contractades per la temporada d’estiu exhaureixen el seu contracte i passen a formar part de les  llistes de l’atur. En aquest sentit, la xifra del 2013 a Catalunya mostra com aquesta ha estat l’increment més baix de l’atur dels darrers anys,situant la taxa interanual en 11.224 aturats menys, gairebé un 1,8% menys d’atur. En el conjunt de l’estat, la dada s’ha situat en el 1,58%.

Setembre, clau per a la recuperació

Setembre acostuma a ser un mes on les xifres d’atur acostumen a incrementar-se notòriament. En aquest sentit, el comportament del mercat laboral serà fonamental per saber si s’està començant a estabilitzar la situació macroeconòmica o no.

Switch to mobile version