Autor Cultura
25 Setembre 2013 a 12:31

Jornades del Patrimoni als Museus de Sabadell

S’oferiran activitats i visites per conèixer el patrimoni de la ciutat

Imatge del web Wikimedia Commons

 

Aquest cap de setmana se celebraran les Jornades del Patrimoni als museus de la ciutat. Aquestes jornades se celebren des de l’any 1991 organitzades per la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni. A tot Catalunya es faran unes 380 activitats culturals durant els dies 27, 28 i 29 de setembre.

Al Museu d’Art de Sabadell es farà especial atenció al públic familiar oferint guies amb monitor per conèixer l’exposició permanent  Col·lecció 1878-1936 i l’exposició temporal Xavier Oriach. Cartografia pictòrica 1941-2013. D’aquesta manera, grans i petits poden observar les obres, parlar-ne i gaudir conjuntament de la visita i de l’art.

L’activitat del diumenge 29 es farà a partir de les 12h amb la visita dinamitzada per a famílies de l’exposició permanent. Durarà una hora, l’entrada és gratuïta, però les places limitades. A partir de les 13h es farà la visita dinamitzada a l’exposició temporal. Tindrà la mateixa duració, entrada gratuïta i places limitades.

A l’espai Familia’RT es podran fer treballs i jocs al voltant de la Casa fàbrica Turull, la Col·lecció 1875-1936 i l’exposició temporal Xavier Oriach. Cartografia pictòrica 1941-2013. L’horari és l’habitual del Museu d’Art, de dimarts a dissabte de 15h a 20h. Diumenges i festius, d’11h a 14h i dilluns tancat.

D’altra banda, al Museu d’Història es farà un itinerari guiat pel Parc Catalunya. De les 11h a les 13h es farà aquesta activitat gratuïta on cal inscripció prèvia trucant al 93 727 85 55 (de els 17h a les 20h). Es podrà conèixer com era l’espai abans de la implantació del parc, com ara la Masia Can Rull o la Riereta. S’explicarà la final implantació del parc des del projectes, fins a les reivindicacions ciutadanes dels anys setanta.

Switch to mobile version