Autor Societat
28 Setembre 2013 a 12:00

Es reprèn la perforació del túnel cap a Sabadell Estació

A finals de novembre el segon túnel estarà acabat

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

La tuneladora torna a funcionar cap a Sabadell Estació mentre continuen els treballs a les estacions de FGC. Després de les tasques de manteniment al passeig de la Plaça Major, l’alcalde Joan Carles Sánchez, el director general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso han visitat les obres de perllongament de la línia del Vallès.

La tuneladora va començar a funcionar a l’abril i a finals de maig va perforar fins a la Plaça Espanya. Fa un parell de setmanes va aconseguir arribar al passeig de la Plaça Major, però s’hi van haver de fer les obres de manteniment. Ara torna a reprendre el camí del segon túnel cap a Sabadell Estació i es creu que a finals de novembre ja estigui acabat.

L’alcalde, durant la visita, ha destacat que “hi ha dos motius importants de satisfacció: el primer és que l’obra continua a bon ritme i, si no passa res, el segon túnel estarà finalitzat abans del Nadal. Està dins el calendari previst. L’altre és que hi haurà un nou pàrquing que permetrà redefinir l’aparcament i la mobilitat al centre de la ciutat”. Ha afegit que “la connexió entre els dos aparcaments dependrà dels concessionaris. El que es va definir és que el nou pàrquing té facilitats perquè es pugui connectar amb l’existent, sense que calgui fer obres a la superfície”.

D’altra banda, el director general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre, ha dit que el perllongament dels FGC “és una obra molt important per al municipi perquè significa un gran canvi en la seva mobilitat. Estem treballant en el túnel, ara falten 800 metres i continuem treballant en l’obra civil. Mantenim, doncs, el calendari previst, que al 2015 es pugui acabar l’obra i al 2016 puguin circular trens”.

La línia tindrà en total 4,4km i cinc estacions: quatre noves i l’actual Sabadell Estació, que quedarà soterrada. El pressupost total és de 430 milions d’euros i es preveu que entri en funcionament al 2016. En total, la tuneladora haurà excavat gairebé 3km de túnel, des del parc del Nord fins a Sabadell Estació. Es completaran amb el tram de pantalles d’una llargada de 700 metres entre el parc del Nord i Ca n’Oriac.

Paral·lelament a aquestes obres, també s’han fet les de la zona de Gràcia amb una estació provisional i d’aquí poc es començaran a fer les pantalles de la futura estació. D’altra banda, al nord de la ciutat també es fan treballs en l’estació de Ca n’Oriac, a més del forjat nou d’aparcament al Centre.

Switch to mobile version